Vágólapra másolva!
A várakozásoknak megfelelően a francia Thierry Henry, a brazil Ronaldinho vagy az ukrán Andrij Sevcsenko közül kerül ki "Az év játékosa" a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség szavazásán, vagyis biztos, hogy új győztes lesz. A Sports Illustrated magazin a Boston Red Sox baseballcsapatának ítélte oda "Az év sportolója" címet.

A futballszavazás eredményhirdetésére december 20-án kerül sor a zürichi Operaházban rendezendő FIFA-gálán. Egy évvel ezelőtt Henry honfitársa, Zinédine Zidane diadalmaskodott. A nőknél az amerikai Mia Hamm, a tavalyi győztes, 2003-ban világbajnok német Birgit Prinz, valamint a brazil Marta lehet idén a legjobb. A korábbi évekhez képest módosul a szavazási rendszer, most már a szakvezetők mellett a válogatottak csapatkapitányai és a profi játékosok nemzetközi szakszervezete (FIFPro) is voksol.

Mindeközben a Sports Illustrated magazin a Boston Red Sox baseballcsapatának ítélte oda "Az év sportolója" címet. Az együttes olyan világsztárok előtt végzett az élen, mint a hatszoros Tour de France-győztes Lance Armstrong vagy a teniszezőknél fantasztikus sorozatot elért Roger Federer.

A Sports Illustrated szerint a Boston Red Sox nem elsősorban azzal szolgált rá a címre, hogy 86 év után nyerte meg újra a bajnokságot (MLB), hanem az elődöntőben elért bravúrral. A négy győzelemig tartó összecsapás első három mérkőzésén ugyanis a nagy rivális New York Yankees diadalmaskodott, s a Boston innen tudott fordítani - ez pedig még egyetlen gárdának sem sikerült korábban a MLB-ben. A Red Sox aztán a nagydöntőben már megállíthatatlannak bizonyult, s könnyedén, 4-0-ra verte a St. Louis Cardinalst.

A Sports Illustrated tavaly a kosaras David Robinsont és Tim Duncant, 2002-ben pedig Lance Armstrongot választotta Az év sportolójának.