Vágólapra másolva!
A december 15-ei Sportcsillagok Gáláján immáron 48. alkalommal derül fény rá, hogy - a magyar sportújságírók szavazatai alapján - ki érdemelte meg az év legjobbja kitüntető címet. Összeállításunkban áttekintjük, mit értek el sportolóink, csapataink, edzőink 2005-ben, s vállalkozunk egy kis esélylatolgatásra is.

1958 óta Magyarországon is megválasztják az esztendő legjobb sportolóit. A kezdetektől egészen 1984-ig mindössze három kategóriában adtak ki díjakat (mindössze a női és férfisportolót, illetve csapatot értékelték), 1985-től a legjobb edzőkre, 1995-től a legjobb szövetségi kapitányokra is lehet voksolni.

A Magyar Sportújságírók Szövetségének tagjai idén 48. alkalommal szavaznak arról, hogy az öt kategóriában kik voltak 2005-ben a legsikeresebbek, a legkiválóbbak. Ugyancsak díjazzák a Fogyatékosok Nemzeti Sportszövetségének (FONESZ) legjobbjait.

Idén november 30-ig adhatják le szavazatukat a sportújságírók, akiknek szövetsége (MSÚSZ) az októberi közgyűlésen megszavazta az alapszabály-módosítást. Ennek értelmében a szövetség tagjainak a kizárás terhe mellett kötelező szavazniuk.

Forrás: MTI

A 2004-es voksolás férfi dobogósai

A Sportcsillagok Gálájára december 15-én 18 órakor a Budapest Congress and World Trade Centerben kerül sor. Az eseményre meghívót kaptak a parlamenti pártok elnökei, közülük Dávid Ibolya (MDF), Hiller István (MSZP) és Kuncze Gábor (SZDSZ) már jelezte, hogy részt vesz a gálán.

Összeállításunkban a sportági szakszövetségek ajánlásait is figyelembe véve megvizsgáltuk, kik lehetnek a decemberi gála dobogós esélyesei.