Vágólapra másolva!
December 5-18-a között az oroszországi Szentpétervár ad otthont a XVII. nőikézilabda-világbajnokságnak. Az [origo] a helyszíni beszámolók és tudósítások mellett Siti Beáta, a Cornexi-Alcoa-HSB Holding nőikézilabda-csapatának 136-szoros válogatott játékosának szakértő segítségére is számíthat. Beáta ezúttal a horvátok elleni középdöntő-meccsről formált véleményt.

"Addig, amíg nyer a csapat, nem szólhatunk rossz szót a lányokra. Az első félidőben kifejezetten jól játszott a csapat, nem véletlen, hogy háromgólos előnnyel mehettünk pihenőre. A második félidőt viszont nagyon rosszul kezdtük, azt is mondhatnám, saját magunk alatt vágtuk a fát. Egy viszonylag jól működő gépezetet meghülyítettünk azzal, hogy figyelmetlenek voltunk, belementünk olyan helyzetekbe, amelyek nem jöttek be. S ha egyszer megindul egy csapat lefelé a lejtőn, nehéz megállítani. Sajnos, ahogy támadásban elkövettünk hibákat, szétesett a védekezésünk is, teljesen kiszolgáltatottá tettük Pálingert, akinek hét méterről lőttek demoralizáló átlövéseket.

Az ellenfélnél Pasicnik erős kézzel olyan takart lövéseket lőtt, amelyeket nem lehetett védeni. Az első félidőben még odafigyeltünk rá, a második félidőben viszont kihasználta a réseket a védőfalunkban, harminc évének minden rutinjával élt a pályán.

Így aztán lenullázva magunkat ismét meg kellett küzdeni a lelkivilágunkkal, s ez a kapaszkodás nagyon sok energiát elvitt. A sydneyi olimpia volt ilyen, amelynek én is részese lehettem, akkor az osztrákok elleni meccs nagyon sok energiát vett el tőlünk, s ez utána valahol visszaütött.

Lehet, hogy a mostani csapat jobban bírja, viszont úgy látom, a hibák nagy része a fáradtságra vezethető vissza, bevállalnak olyan rizikót, amelyet a pályán már nem tudnak jól megítélni. Tóthon és Görbiczen éreztem azt, hogy fáradt, most kellene kicsit pihentetni, frissíteni, tehermentesíteni az embereket.

Nagy kérdés, a hollandok ellen mennyi erőt tudunk még mozgósítani, ez a mai meccs ugyanis nagyon sokat kivett belőlük, sokat ütköztek, keményen működött az adok-kapok. Lehet, kedden azoknak kellene inkább játéklehetőséget adni, akik eddig kevesebbet kaptak. Vagy pedig azt mondjuk, a hollandok ellen még kaparjanak ezek az emberek, s utána ott a pihenési lehetőség. Ez már a szakvezetés dolga."