Vágólapra másolva!

Játék a halállal

Néhány évvel ezelőtt a görög negyedik vonalban szereplő Patraikosz csatárát, Prodromosz Papadopuloszt mindenki tehetséges játékosnak tartotta. A huszonhét esztendős támadó az előző szezonban 37 találattal első lett a góllövőlistán a negyedik osztályban, majd egy divízióval feljebb is 15 gólnál tartott.

Csak azon csodálkozott mindenki a klubnál, hogy egyetlen felsőbb osztályban szereplő egyesület sem jelentkezik a gólerős támadóért, mi több maga a csatár sem szorgalmazta a klubváltást. Egy márciusi napon aztán kiderült, hogy mi az oka annak, hogy Papadopulosz nem játszhat magasabb osztályban.

Azon a napon csapata az Ageusz Plomariu ellen lépett pályára, és többek között a csatár góljának is köszönhetően 3-1-re diadalmaskodott. Ez volt az utolsó gól, amit Papadopulosz szerzett, hiszen azon az estén szívrohamot kapott és meghalt.

Mint kiderült, a játékos cukorbetegségben szenvedett, amit azonban eltitkolt klubja elől, mert mindenáron futballozni akart. A magasabb osztályokban ezt természetesen nem tehette volna meg, hiszen ott a kötelező sportorvosi vizsgálatokon azonnal kiderült volna, hogy minden egyes mérkőzésen az életét kockáztatja. Őt azonban ez nem érdekelte: tudatában volt vele, hogy az életével játszik, de egy másik játék, a labdarúgás fontosabb volt számára.