Vágólapra másolva!
Több mint egytized részét ellopták egy budapesti bobpályának, de az elkövetők után az esőzések miatt alig maradtak nyomok. 

Rendhagyó esethez hívták a helyszínelőket a múlt héten: a XI. kerületben eltűnt egy bobpálya jelentős része. "Május 4-én reggel meglepve tapasztaltuk, hogy a rozsdamentes acélból készült elemek közül a felvonószakaszból 25, a lejövőből pedig 3 hiányzik, ez a pálya teljes hosszának valamivel több, mint tíz százaléka" - mondta Varsányi Gézáné, a Budapest zöldövezetében található szórakoztató centrum ügyvezető igazgatója.

A nyári, száraz bobpálya elemei közül már egynek a hiánya is lehetetlenné teszi a bobozást, az ellopott huszonnyolc elem pedig tetemes, mintegy négy és fél milliós kárt okozott az üzemeltetőknek.
Az elkövetők vandál módon kiszaggattak még 100 méternyi kábelt is, illetve megrongáltak egy bódét. Mivel azon az éjszakán szakadt az eső, a délelőtt kiérkező helyszínelők nem sok nyomot találtak.

Az üzemeltető - aki feljelentést tett ismeretlen tettes ellen - elmondta: a pályát bizonyosan megnyitják újra, de nem tudni, mikor, mivel a hiányzó elemeket Németországból kell megrendelni, s legyártásuk heteket is igénybe vehet.