Következő mérkőzések
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Olaszország
21:002024. június 15.
Albánia
Vágólapra másolva!
Folytatta egyedülálló menetelését a listavezető Internazionale, miután az olasz labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában zártkapus találkozón Cesenában három góllal nyert a Catania ellen. A milánóiak megszakítás nélkül 17. bajnokijukat zárták győzelemmel. Háromgólos győzelmet aratott az Internazionalét üldöző AS Roma is, a Milan pedig a 90. percben szerzett találattal verte a Sampdoriát.

Az esti mérkőzésen a Sienában eredményesen működő brazil csatársorral állt fel a Milan a Sampdoria ellen, azaz Ronaldo és Oliveira mögött Kaká feladata volt a kiszolgálás. Ennek ellenére a genovaiak kezdtek bátrabban, Palombo 30 méterről tűzte rá a 7. percben, a labda a kapufán csattant, a kipattanót Olivera tette kapura, de Dida ekkor már talpon volt, és fogta a labdát. Négy perccel később Bonazzoli húzta át magát Oddón, majd a 16-os előtt centikkel elesett a jobbhátvéd közreműködésével, a játékvezető kiállította a Laziótól érkező világbajnokot.

Az emberhátrány ellenére feltámadt a Milan, az Oliveira helyére beálló Cafú lövésénél nehéz volt eldönteni, hogy kapura szánta, vagy a középen érkező Ronaldót próbálta megjátszani, a lényeg, hogy a labda elkerülte a jobb alsó sarkot. Aztán egy másik dél-amerikai, Kaká veszélyeztetett, egy csel után befelé húzott, majd 18-ról lőtt, Castellazzi vetődve beleütött, a labda magasan felpörgött, de végül a kapu mögött landolt.

Az első félidő legszebb jelenete a Maggio, Dida páros nevéhez fűződik, a Samp középpályása egy visszaemelt labdát ollózott kapura, de a Milan sérüléséből felépülő portása pazar vetődéssel tolta ki a labdát. Kaká szabadrúgásból dolgoztatta meg a vendégek kapusát, Castellazzi állta is a próbát, és odaért a bal sarok felé tartó labdára. A 39. percben megint Kaká volt az egyik főszereplő, egy megkerülős csellel indította a szólóját, aminek befejezésében a bokáját eltaláló Olivera gátolta meg, Ayroldi sporinál ez sárgát ért, és mivel az uruguayi légiósnak ez a második figyelmeztetése volt, így a vendégek is tíz emberre fogyatkoztak.

Forrás: EPA

Ronaldo csak szenvedett a Sampdoria-védők szorításában

A szünet után hat percet kellett várni az első érdekesebb momentumra, Kaká beadásáról Ronaldo lemaradt, a jobb oldalon viszont gyorsvonatot idézően robogott Cafú, ő pontosabban centerezett, de Ambrosini Volpi szorításában föléfejelt.

Hosszú üresjárat következett, a szervezett vendégvédelmet nem tudta feltörni a Milan, Ronaldót le is hozta Carlo Ancelotti, a helyére érkező Inzaghi hamar ziccerbe kerülhetett volna, de Zenoni az utolsó pillanatban mentett előle. Aztán a 90. percben jött a slusszpoén, Jankulovski tekerte középre a labdát, Zenoni elcsúszott, így Ambrosini üresen bólinthatott 9 méterről, és a bal alsóba csúsztatott, ezzel csikarta ki a győzelmet a piros-fekete alakulat.

Serie A, 25. forduló:
AS Roma - Reggina 3-0 (0-0)
gól:
Tavano (55.), Mexes (65.), Panucci (90.)

Cagliari - Lazio 0-2 (0-2)
gól:
Cribari (21.), Rocchi (34.)
piros lap: Langella (78., Cagliari)

Catania - Internazionale 2-5 (0-1)
gól: Spinesi (65.), Corona (74.), illetve Samuel (45.), Solari (49.), Grosso (57.), Ibrahimovic (67.), Cruz (78.)
piros lap: Spinesi (88., Catania)

Fiorentina - Empoli 2-0 (1-0)
gól:
Mutu (26.), Toni (75.)

Livorno - Ascoli 0-0

Messina - Siena 1-0 (0-0)
gól:
Alvarez (92.)

Udinese - Parma 3-3 (1-1)
gól: Di Natale (41., 67., a második 11-esből), Obodo (83.), illetve Budan (8.), Parravicini (78.), G. Rossi (85., 11-esből)

Milan - Sampdoria 1-0 (0-0)
gól: Ambrosini (90.)
piros lap: Oddo (Milan, 11.), Olivera (Sampdoria, 39.)

[origo] / (MTI)

Hazai győzelem Veronában, iksz Bergamóbanhttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20070224ronaldo.html?pIdx=2

Mindent egy helyen az Eb-ről