Vágólapra másolva!
Ferenczi István a téli átigazolási időszakban került Zalaegerszegről az angol másodosztályban szereplő Barnsley csapatához, amelyben góljai révén állandó helyet harcolt ki magának. Mivel az együttes a bentmaradást érő 20. helyen fejezte be az idényt, a csatár elégedetten nyilatkozott az [origo]-nak a szigetországi élményekről.

Ferenczi az ősszel ötször volt eredményes a ZTE színeiben, és mivel a kék-fehérek elég jól teljesítettek a bajnokság első felében, a közvéleményt némileg váratlanul érte, hogy a csatár a télen klubot váltott, és meg sem állt Angliáig. Az újpesti Rajczi Péter társaságában a Championship, azaz az angol második vonal kiesőhelyén tanyázó Barnsley volt a célállomás, amely a magyar duó hatékonyságában bízott a bentmaradásért vívott harcban.

Ferenczi február 2-án, a Cardiff elleni 2-0-s vereséggel véget érő találkozón a kispadról beállva mutatkozott be új csapatában, majd két fordulóval később megszerezte első gólját, a Southampton ellen Martin Devaney beadása után bólintott a hálóba, és bár akkor ez az egyenlítést jelentette, a hajrában a Szentek a maguk javára fordították a meccset, és 5-2-re nyertek.

A Hull ellen már pontokat ért a Ferenczi-dupla, a 16. percben a kapus alatt gurította el a labdát egy védelmi megingást követően, majd a 76. minutumban Brian Howard centerezése után használta eredményesen a fejét, a harmadik Barnsley-találatot Rajczi jegyezte. A Stoke ellen megint a 29 éves csatár szállította a győzelmet, Rajczi passza után a kapust kicselezve döntötte el a három pont sorsát.

Bár a Norwich ellen is beköszönt, de ekkor nem jött össze a pontszerzés csapatának, így is remek volt a mérlege, öt gólját egymás utáni négy pályára lépés alkalmával hozta össze. A folytatásban Daniel Nardello vette át a szerepét, és a walesi légiós ontotta a gólokat, az utolsó Ferenczi-találat a Plymouth elleni "magyar rangadón" született március 14-én, amikor a Barnsley 4-2-re verte a Halmosi Péterrel és Tímár Krisztiánnal felálló riválist.

A kilences mezben játszó csatárt nagyon megszerették a Barnsley-drukkerei, akik a Stan és Steve beceneveket ragasztották a házi góllövőlistán végül holtversenyben a harmadik helyen végző légiósra, akit két évig még szerződés köt csapatához, amelyben elmondása szerint jól érzi magát, és minden feltétel adott ahhoz, hogy csak a futballra koncentráljon.