Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona számára döntő fontosságú a következő két hét, azt azonban már senki sem veheti el a katalánoktól, hogy ebben az idényben ők játszották a leglátványosabb támadófutball. A csapat csatártriója az összes sorozatot figyelembe véve már 90 gólnál jár, ebből a kameruni csatár, Samuel Eto'o egymaga 32-t szerzett, ám ennek ellenére is tartják magukat azok a pletykák, melyek szerint a támadó a nyáron távozik a Barcelonától.

A híresztelések alapját az adja, hogy a játékos szerződése 2010-ben lejár, és a feleknek eddig nem sikerült megegyezniük a hosszabbításról, márpedig ha ez nem változik, akkor a Barcának érdekében áll majd az idény végeztével eladni csatárt, különben egy évvel később ingyen lesz kénytelen megválni tőle.

Eto'ót az elmúlt hónapokban kapcsolatba hozták már az Internazionaléval és a Manchester Cityvel is, s a The Times információi alapján az utóbbinak van több valóságalapja. A tekintélyes angol lap úgy tudja, hogy a Barcelona elnöke, Joan Laporta Londonban találkozott a manchesteriek ügyvezetőjével, Gary Cookkal, hogy az esetleges átigazolásról tárgyaljanak. A City tulajdonosai számára nem jelentene problémát az Eto'o által lért fizetés megadása (tavaly nyáron a Tottenham Hotspur csak ezért nem tudta megszerezni a kamerunit), és a közel 15 millió eurós vételárat is hajlandóak lennének kifizetni a Barcelonának annak érdekében, hogy tovább erősítsék keretüket.

További átigazolási hírek
A Middlesbrough brazil csatára, Afonso Alves a Benficába tart. A Werder Bremen kiszemeltje a chilei Colo Colo csatára, Lucas Barrios. A Karlsruhe horvát védőjét, Dino Drpicet a VfB Stuttgart csábítja. A Borussia Dortmund a lengyel Lech Poznan csatárával, Robert Lewandowskival erősítene. A szerb Jagodina támadóját, Vladimir Djilast az AS Roma figyeli. Az Athletic Bilbao megszerezte baszk riválisának, a másodosztályú Real Sociedadnak a csatárát, Díaz de Ceriót. A Paris Saint-Germain érdeklődik az Olympique Lyon szélsője, Anthony Mounier iránt. A Fiorentinát a Fenerbahce török csatárával, Semih Sentürkkel hozták kapcsolatba.

www.global-soccer.eu