Vágólapra másolva!
Kovács Katalin szerint nem befolyásolja a felkészülését az, hogy gyermeket vár Janics Natasa, akivel az athéni és a pekingi olimpián is aranyérmet nyert kajak kettesben. A huszonkilencszeres világbajnok Kovács elképzelhetőnek tartja, hogy összeül Csipes Tamarával, de Kozák Danuta is lehet a párja.

"Ahogy az elmúlt két évben, úgy idén is egyéniben kell válogatózni a csapatba kerüléshez, így nem befolyásolja az olimpiai kvalifikációmat Natasa terhessége" - mondta Kovács Katalin a Molcsapat-kajak.blog.hu internetes oldalnak.

"Tavaly már a világbajnokságon sem tudtunk párost menni, mert Natasa egyesben indult. Egyébként pedig nagyon örülök, hogy babát vár, és eljött a pillanat az életében, hogy a gyerek a legfontosabb számára" - tette hozzá a Törökországban edzőtáborozó kajakos.

Kovács Katalin szerint jelenleg nagyon sok a nyitott kérdés a csapatok összeállításában, például Csipes Tamarának sincs párja,és mivel tavaly egy edzésen már kipróbálták a párost, és nem ment rosszul, elképzelhető, hogy összeülnek az augusztusi, szegedi világbajnokságon.

Ugyanakkor edzője, Csipes Ferenc korábban úgy nyilatkozott, hogy 200 párosban Kozák Danutával is kipróbálná Kovácsot.