Vágólapra másolva!
A Lille 2-0-ra nyert a CSZKA Moszkva otthonában a Bajnokok Ligája ötödik fordulójában, és ezzel pontszámban beérte ellenfelét.

BL: a szakadék szélen a City, ki-ki meccs vár a MU-ra

Mínusz nyolc fokban kezdődött a meccs a moszkvai Luzsnyiki-stadion műfüves pályáján, és a Lille-nek csak a győzelem jelentett volna esélyt a nyolcaddöntőbe jutásra.

A francia bajnok a meccs előtt mindössze két ponttal rendelkezett, míg a CSZKA öttel, amiben az is közrejátszott, hogy a két csapat lille-i meccsén a hazaiak kétgólos előnyt herdáltak el. Az odavágón két gólt szerző Doumbiára eltiltás miatt ezúttal nem számíthatott Leonyid Szluckij, a CSZKA edzője, a Lille nem csak emiatt lehetett optimista, hanem azért is, mert legutóbbi 14 idegenbeli fellépéséből mindössze egyet, az Inter elleni BL-rangadót bukta el.

A nagy hidegben eleinte elég langyosan csordogált a meccs, az első helyzetet a huszadik percben lehetett feljegyezni, egy szöglet után Ignasevics röviden fejelte ki a labdát, amit Debuchy kapásból a felső lécre bikázott. A 28. percben a moszkvaiak is életejelet adtak magukról, Dzagojev jobb oldali szöglete nagyon veszélyesen csavarodott, Landreau az utolsó pillanatban avatkozott közbe. A 39. percben hatalmas helyzet maradt ki, Joe Cole passza után Sow a kapusba püfölte a labdát, a kipattanót pedig Béria az üres kapu mellé gurította.

Ami nem jött össze a csapatoknak 45 perc alatt, az a másodikban négy perc alatt sikerült, Cole álompasszát Sow próbálta megszelidíteni, de Vaszilij Berezuckij besegített neki, az orosz védő esetlen mozdulattal a léc alá lőtt, öngól (0-1).


A Doumbia nélkül támadásban nagyon vérszegény hazaiak a 64. percben már kétgólos hátrányban voltak, Hazard mesés labdát varázsolt Cole elé, aki elegánsan elpöckölte a labdát Gabulov mellett, elsőre a kapufa még mentett, de a kipattanót Sow becsúszva a hálóba küldte (0-2).


Cauna óriási balos bombájánál centikre volt a szépítéstől az orosz csapat, de a másik oldalon Hazard könnyen 0-3-ra alakíthatta volna az állást, ha Gabulov nem nyújtózkodik nagyot. Az egész meccsen ellenállhatatlanul játszó Hazard még Gueyével is megpróbált gólt rúgatni, ez végül nem jött össze, mert a középpályás a kapu fölé tüzelt, de a Lille így is teljesítette, amiért Moszkvába utazott, és beérte pontszámban a CSZKA-t. Az eredmény egyben azt is jelenti, hogy a később pályára lépő, éllovas Internazionale már biztosan ott lesz a legjobb 16 között.

Bajnokok Ligája, 5. forduló, B csoport:
CSZKA Moszkva (orosz) - Lille (francia) 0-2 (0-0)
Moszkva, Luzsnyiki-stadion, 10 ezer néző
v.: Kralovec (cseh)
CSZKA: Gabulov - Nababkin, V. Berezuckij, Ignasevics (Scsennyikov, 75.), A. Berezuckij - Mamajev, Aldonyin - Oliseh, Dzagojev, Cauna (Szerderov, 87.) - Vágner Love.
Lille: Landreau - Debuchy, Rozehnal, Chedjou, Béria - Mavuba, Balmont, Gueye - J. Cole (Payet, 87.), Hazard (De Melo, 92.) - Sow (Jelen, 74.).
gól: V. Berezuckij (49., öngól), Sow (64.)