Vágólapra másolva!
A háromszoros olimpiai bajnok Janics Natasa terhes, jelentette be csütörtökön a kajak-kenu szövetség. A kajakos és párja szeptemberre várja a babát, ezzel együtt nem került veszélybe a londoni olimpiai szereplése.

Gyermeket vár Janics Natasa párjától, Andrian Dusevtől. A háromszoros olimpiai bajnok nem lesz ott az augusztusi olimpiai kvalifikációs vébén, jelentette be a szövetség.

Bár nem lesz könnyű dolga, Janics mégis kijuthat a londoni játékokra: "Azt tudni kell, hogy most augusztusban nem névre szóló kvótákat szereznek a versenyzők, hanem a hajóegységek kvalifikálják magukat a londoni játékokra. Az indulói helyeket jövőre az olimpiai válogatókon lehet megszerezni, így 2012 tavaszán nekem a legjobb formában kell visszatérnem a rendkívül erős hazai mezőnybe" - nyilatkozta a szövetség honlapján a Démász Szeged sportolója.

Augusztus 17-től Szeged rendezi az olimpiai kvalifikációs vébét, Janics szeme előtt azonban inkább az olimpia lebeg: "Huszonnyolc éves vagyok, és el kellett döntenem, hogy a családvállalás, vagy az idei világbajnoki aranyak a fontosabbak. Harmadik válaszként úgy döntöttem, hogy a londoni olimpia a legfontosabb. És az olimpia szempontjából a legjobb időpontban jön ez a csöppség."

Párosbeli társa, Kovács Katalin reakciójáról a vajdasági születésű kajakos elmondta: "Kati ebben az évben is megoldja, hogy akár egyesben, párosban vagy négyesben nagyon nagy sikert érjen el a világbajnokságon. És remélem, jövőre újból társam, partnerem lesz a fő versenyeken."

Janics szerint a szülés után sem fog felszabadultabban versenyezni, mivel számára az élsport a győzelemről szól.