Vágólapra másolva!
Egy ötödik, egy hetedik és két nyolcadik hely jutott a magyar versenyzőknek a keddi napon a sencseni Universiadén. Az egyetemisták és főiskolások világjátékán a kardcsapat fájó vereséget szenvedett Dél-Koreától, a súlyemelők között viszont súlyos pekingi sérülése után majdnem pontosan három évvel szépen tért vissza Baranyai János.

A magyar kardcsapat az ötödik helyen zárt, a Gáll Csaba, Hamar Balázs, Gémesi Csanád alkotta együttes Indonézia legyőzése után Ázsia legjobbja, Dél-Korea ellen kikapott.

Pedig 11:15-ről fordított, a hetedik csörte után még vezetett is (35:34), és még az utolsó előtt is csupán egytusos hátrányban volt (39:40), ám a zárófelvonásban Gáll nem bírt az egyéni viadal ezüstérmesével, Gu Bon Dzsillel (42:45). A csapat koncentrációja azonban nem lankadt, a következő két összecsapást megnyerve végül az ötödik lett.

A küldöttség titokban érmet remélt Hidvégi Vidtől, akinek ráadásul még kínai vetélytársa sem volt a lólengés fináléjában (és ezúttal Berki Krisztiánnal sem kellett meccselnie), ám a négy esztendeje egyszer már érmet nyerő tornász nem tudott ismételni: a gyakorlat harmadánál megbillent, leesett a szerről, így sajnos nyolcadikként zárt, akárcsak a gyűrű fináléjába jutott Vlacsil Attila.

Konkrétan millimétereken múlott Szedlár János nyolc közé jutása az íjászok mezőnyében, hiszen 137-136-ra veszített indiai vetélytársával szemben, egyetlen körrel kellett volna többet elérnie a folytatáshoz.

Az atléták bemutatkozása jobban sikerült, Deák Nagy Marcell 400-on, Kaptur Éva 100 méteren jutott tovább, ugyanakkor újfent nem termett babér a dzsúdósoknak, és az úszóknak sem sikerült kiharcolniuk az esti döntőbe kerülést.

A nap zárásaként a súlyemelőcsarnokban lépett dobogóra Baranyai János, aki a pekingi olimpián szinte napra pontosan három éve szenvedett horrorisztikus sérülést. Az azóta tökéletesen meggyógyult sportoló szépen versenyezve tért vissza Kínába: mind a hatszor érvényes kísérletet bemutatva a hetedik helyen végzett, csupán egyetlen kilóval maradva el a hatodik helyezettől.