Vágólapra másolva!
A BKV Előre SC ügyvezető igazgatója, Hudák Gábor szerint halvány esély még van rá, hogy megmeneküljön az idén nyáron százéves fővárosi sportegyesület.

Hudák Gábor azt mondta, teljes erőből küzdenek azért, hogy ne szűnjön meg a nagy múltú klub, amelyben négy versenyszakosztály mellett a szabadidős szakosztályokban több mint 1200 dolgozó sportol. A sportvezető arra a hírre reagált, hogy február végén megszűnik a BKV Előre SC, mivel a Budapesti Közlekedési Vállalat saját anyagi helyzete miatt nem tudja tovább finanszírozni a sportegyesületet.

"A helyzet valóban nem rózsás, s a dolgozói megbeszélésen azt kellett közölnöm, hogy a februári béreket még ki tudom fizetni, de például a közüzemi számlákat már nem. Gőzerővel dolgozunk, tárgyalunk azért, hogy elkerüljük a legrosszabbat, s bízunk benne, hogy a főváros - mint a BKV-nak, s áttételesen így a vállalat sportlétesítményeinek is a tulajdonosa - segít a sportegyesület fenntartásában, megmaradásában. A túlélésünk a főváros vezetőin is múlik, keressük hozzájuk a kapcsolatot" - nyilatkozott Hudák Gábor.

A volt válogatott jégkorongozóból lett ügyvezető hozzáfűzte, hogy a megszűnést adott esetben az elnökségnek, majd a közgyűlésnek határozatban kell kimondania.

"Itt még nem tartunk, de beüthet a krach, ha valamelyik beszállító fizetési felszólítást küld, vagy elzárják az illetékesek a gázt, a villanyt, mert akkor már nem lehet sportolni. Az máris tény, hogy állnak azok a buszok, amelyek eddig a BKV-s sportolókat szállították."

A BKV Előre SC - a BKV tulajdonában levő két intézményt, a Sport utcai sporttelepet és a Római parti csónakházat használva - versenyszakosztályaiban négy sportág művelőit foglalkoztatja: a tekézőket, a súlyemelőket, a kajak-kenusokat és a labdarúgókat.

"Focicsapatunk az NB II Nyugati csoportjában játszik, de lehet, hogy csak ifistákkal tudjuk majd folytatni. Az átigazolási időszakból három nap van hátra, s a felnőtt csapat tagjainak szóltam, hogy oda igazolhatnak, ahová akarnak és tudnak, bár a futballszakosztály vezetője még rohangál mindenfelé, hátha valaki segít."

A BKV Előre három olimpiai bajnokkal büszkélkedhet (Baczakó Péter, Tatai Tibor, Temes Judit), s sportolói 30 világbajnoki címet szereztek.