Vágólapra másolva!
A négykézlábon futás egy japán férfi mániája, olyannyira, hogy ő a leggyorsabb ebben a világon: Guinness-rekorder, technikáját pedig számítógép segítségével fejleszti. Ito Kenicsi élete nem könnyű, egyszer rálőtt egy vadász, mert vaddisznónak nézte.


A 29 éves Ito Kenicsi húsz másodpercen belül futja a százat, amivel azonban messze elmarad a legjobb két lábon futóktól, akiknek feleennyi időre sincs szükségük ugyanekkora távhoz. Kenicsi azonban biztos abban, hogy idővel minden futó négykézlábazik majd. Jóslata valóra válásához elég hosszú időtávot enged: ötszáz évet.

Kenicsi Tokió egyik külvárosában lakik, nyolc éve űzi magát négykézláb. Gúnyneve Majom, amelyet már az iskolában ráaggattak, mivel osztálytársai szerint mind alkata, mind arca hasonlított a csimpánzokéhoz. Nem bánta gúnynevét, mivel szereti a majmokat, sőt, a lelke mélyén mindig is érzett velük egyfajta rokonságot.

Amikor azután egyszer látott futni egy majmot, ráébredt, hogy meglelte élete értelmét. Elkezdett majommódra közlekedni, és nemcsak otthon, hanem a barátaihoz is négykézláb járt. Az utca mocskától kesztyűvel védi kezét, edzeni azonban a közeli hegyekbe jár, mert a járdán rendre megálljt parancsoltak neki rendőrök. Az erdő sem volt problémamentes: ott meg csaknem agyonlőtte egy vadász, mert vaddisznónak nézte.

A férfi addig tökéletesítgette majomkodását, hogy immár hat négykézlábas futásfélével él: a vágtától a galoppon át a kellemes sétatempóig.

Kenicsi nincs egyedül kedvtelésével. Bár Japánban még többségben vannak a két lábon járók, páran azonban követik, és futóversenyeken mérik össze egymással futástudásuk. Néha kutyát-macskát is bevesznek az indulók közé, bár azokat képtelenek lehagyni. Az emberek közt viszont a Guinness-rekorder Ito Kenicsi a leggyorsabb.