Vágólapra másolva!
Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke együttműködési szerződést írt alá a vietnami sporthivatal Magyarországon tartózkodó elnökével, Vuong Bich Thanggal.

A MOB csütörtöki közleménye szerint a megállapodás kitér a magyar sportolók vietnami, meleg égövi edzőtáborozására, magyar edzők vietnami szerepvállalására. Emellett magában foglalja vietnami súlyemelők, tornászok és labdarúgók tatai felkészülését, labdarúgók mérkőzéseit és korosztályos csapataik edzőtáboroztatását a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián.

A szerződés egy évre szól, utána értékelik az eltelt időszakot, és a hosszabbítás annak függvényében lehetséges - tájékoztatott Szabó Bence MOB-főtitkár, aki hozzátette, fél éve járt Vietnamban, akkor került szóba a két ország közötti együttműködés lehetősége a sportban.

A MOB által meghívott vietnami küldöttség vasárnapig tartózkodik Magyarországon. A delegáció tagjai már jártak a MOB székházában, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán (TF), a Magyar Kajak-kenu Szövetségben, a tatai edzőtáborban, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián.