Vágólapra másolva!
Idén ötödször is megműthetik Talmácsi Gábort, amennyiben a bal lábából eltávolított izomdarab szerepét nem veszik át más szövetcsoportok.

Talmácsi Gábor még június elején sérült meg a Superbike-vébén, a Hondájának szétrobbant a motorblokkja, az egyik alkatrész eltörte a sípcsontját. Idén már négy műtéten esett át - korábban az álla tört el, melyet egy platinalemezzel rögzítettek -, és még mindig hónapokig lábadozni fog. A Forma-1-es Magyar Nagydíjra ugyanakkor mankóval is kisántikált.

"Az ingerszegény napjaim miatt szükségem volt arra, hogy egy kis benzingőzt szippantsak" - mondta a Blikknek Talmácsi. "A bal lábam még nem működik rendesen, nem lehet terhelni, hiszen a baleset miatt négyszer is megoperálták, s egy nagy elhalt izomdarabot is eltávolítottak belőle. Most arra várunk az orvosokkal, hogy kiderüljön, a sérült terület körüli szövetcsoportok átveszik-e a kivágott rész szerepét és tudok-e majd rendesen járni. Ha ez nem következik be, akkor lesz egy ötödik, izomátültető műtétem is.

A MotoGP legkisebb kategóriájának 2007-es világbajnokára még legalább három hónap gyógyulás vár. Addig is elmerenghet, mi mindent élt túl idén.

"Volt allergiás rohamom, állkapocscsonttörésem és a legutóbbi fatális lábsérülést is el kellett szenvednem. A fizikai fájdalom a lelkinél is erősebb volt. Már abba is belegondoltam, hogy amputáltatom a lábam, hogy véget érjen a kínlódásom. Ám szerencsére erre nem került sor, és belátom, óriási butaság lett volna meghozni ezt a döntést. Most már csak arra koncentrálok, hogy a napi gyógytornát és a különböző terápiákat elvégezzem, s mielőbb újra egészséges legyek. Három hónap múlva szeretnék újra futni, de a motorozásra még nem gondolok."