Vágólapra másolva!
Erős összeállításban készül a hétvégi, németországi csapatvébére a magyar motokrossz-válogatott. Németh Kornélt, Firtosvári Gábort és Szvoboda Bencét a döntőbe várják, pedig az utazáshoz szükséges pénz egy részét a rajongók adták össze.

Javában készül a hétvégi németországi csapatvébére a motokrossz válogatott. Még sosem volt ennyire erős a magyar trió, amely részben a rajongóknak köszönheti, hogy indulhat a vb-n: több mint félmillió forintot tettek hozzá a költségvetéshez, amelybe a hazai és a nemzetközi szövetség is beszállt.

A motokrossz olimpiának is nevezett csapatvébé az egyik legnagyobb presztízsű versenye a sportágnak, szombaton és vasárnap Teutschenthalban több mint negyven ország versenyzői állnak majd rajthoz, Amerikában, és több európai országban is élőben közvetítik a futamokat, de a helyszínen is mintegy ötvenezren drukkolnak majd.

A szurkolók Németh Kornélt, Firtosvári Gábort és Szvoboda Bencét is láthatják majd, egy akciónak köszönhetően. A legnagyobb magyar motoros portálok a rajongók támogatását kérték, "az adományokért cserébe ereklyéket, mezeket, posztereket ajánlottunk fel" - mondta az Origónak Nagy Norbert, a Team Hungary sajtófőnöke.

A sikeres akciónak világszerte híre ment: "Elképesztő az a nemzetközi érdeklődés, amely a videónkat követte. Egy ismerősöm kiposztolta a Facebookra, amit átvett a legnagyobb szakportál, aztán vírusként terjedt el a motokrosszos berkekben, ami inkább családias, nincs az a hűvös profizmus, mint a Forma-1-ben."

A vébén három kategória lesz, MX1, MX2 és Open. Az első olyan, mint a gyorsaságiaknál a MotoGP, a második a Moto2 lehetne, a harmadikban pedig a versenyző szabadon dönt, hogy MX1-es vagy MX2-es géppel indul. A nemzetek három versenyzője a három kategória egyikében indul, a magyar csapattól a szombati selejtezőből való továbbjutást, azaz a vasárnapi húszcsapatos döntőben való részvételt remélik.

Németh Kornél (MX1, 82-es rajtszám) a legnagyobb név a csapatban, az egyetlen magyar, aki nyert már vb-futamot, 18-szoros magyar bajnok, a kanadai bajnokságban második volt 2010-ben. Bár már 30 éves, még mindig jó formában van.

Firtosvári Gábor (MX2, 83-as) még csak 18 éves, öt-hatéves korában, minikrosszosként a világ élvonalába tartozott, felnőttként már gyűjtött Eb-pontokat. Firtosvári idén második lett a bajnokságban, éppen a harmadik vb-csapattag, a 21 éves Szvoboda Bence (Open, 84-es) mögött, aki már hétszeres magyar bajnoknak mondhatja magát, most ő van csúcson a hazai versenyzők közül, a nagyon erősnek számító cseh bajnokságban a bajnoki címért harcol, jelenleg egy pont a lemaradása összetettben.

A magyar válogatott: Firtosvári, Szvoboda, Németh Forrás: Team Hungary

A magyar csapat mindent megtesz, hogy a helyszínen is megőrizze az eddig kivívott szimpátiát: "Viszünk posztereket és matricákat, a fiúk autogramot is osztanak majd. Igyekszünk jó benyomást kelteni, mert az országot képviseljük majd."