Vágólapra másolva!
Óriási fordítást vitt véghez a Green Bay, amely az NFL legutóbbi játéknapján félidőben még huszonhárom pontos hátrányban volt Dallasban, mégis nyert.

Amikor félidőben 26-3-ra vezetett a Dallas a Green Bay ellen, kevesen fogadtak volna arra, hogy a texasi csapat kiengedi a kezéből a győzelmet. Pedig a Green Bay nem adta fel, és a második félidőben az Aaron Rodgerst helyettesítő Matt Flynn négy touchdownpasszt is kiosztott, miközben a Dallas összeomlott.

Három perccel a vége előtt még így is a Cowboys vezetett, de ekkor az irányító Tony Romo eladta a labdát, a Packers pedig élt a lehetőséggel, Eddie Lacy beugrós touchdownjával fordított. A végén még kapott egy esélyt a Dallas, de Romo ismét rossz kézbe dobta a labdát, így a Green Bay beállította a csapat történetének legnagyobb fordítását, 1982-ben a Los Angeles Rams ellen nyertek mínusz huszonháromról. A Green Baynek nagyon kellett a siker, mert ezzel életben tartotta rájátszásról szőtt álmait.

A Kansasnek viszont már nem kell izgulnia, az Oakland legyőzése azt jelenti, hogy a Chiefs biztosan ott lesz a playoffban. A Chiefsnél Jamaal Charles beállította a klubrekordot azzal, hogy öt touchdownt ért el az Oakland ellen, az irányító Alex Smith pedig három TD-passzal ajándékozta meg a társakat.

A Kansas idei teljesítménye azért is elismerésre méltó, mert a csapat tavaly a tizenhat alapszakaszmeccsből tizennégyet elvesztett. Korábban mindössze három csapat volt képes arra, hogy egy ilyen rossz idény után a következő szezonban bejusson a rájátszásba.

A Chiefs jelenleg ugyanúgy 11 győzelemmel és 3 vereséggel áll az Amerikai főcsoport élén, mint a Denver, amely már korábban bebiztosította helyét a rájátszásban, a mostani fordulóban pedig kikapott a San Diegótól.

Azon a meccsen Peyton Manning, a Denver irányítója két TD-passzal és 289 yarddal zárt, amivel a vereség miatt nem lehetett boldog, annak viszont örülhet, hogy ő lett az Év sportembere a Sports Illustrated magazinnál. Az idősebbik Manning fivér idénybeli 14 mérkőzésén 4811 yardot passzolt és 47 touchdown-átadása volt. Ez utóbbi statisztikában mindössze hárommal van elmaradva Tom Brady NFL-rekordjától.

A 15. játékhét eredményei:
Denver Broncos – San Diego Chargers 20–27
Atlanta Falcons – Washington Redskins 27–26
Cleveland Browns – Chicago Bears 31–38
Indianapolis Colts – Houston Texans 25–3
Jacksonville Jaguars – Buffalo Bills 20–27
Miami Dolphins – New England Patriots 24–20
Minnesota Vikings–Philadelphia Eagles 48–30
New York Giants – Seattle Seahawks 0–23
Tampa Bay Buccaneers – San Francisco 49ers 14–33
Carolina Panthers – New York Jets 30–20
Oakland Raiders – Kansas City Chiefs 31–56
Dallas Cowboys – Green Bay Packers 36–37
St. Louis Rams – New Orleans Saints 27–16
Tennessee Titans – Arizona Cardinals 34–37
Pittsburgh Steelers – Cincinnati Bengals 30–20