Vágólapra másolva!
A MOB komolyan veszi a szocsi terrorfenyegetést, a TEK is figyel, de kiemelt vészjelzést még nem kapott Oroszországból.

Komolyan kell venni azt a terrorfenyegetést, amelyet a MOB és más országok olimpiai bizottsága kapott a közelgő szocsi játékok előtt - közölte szerdán Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

A MOB nemzetközi e-mail-címére érkezett angol és orosz nyelvű fenyegető üzenet a napokban, azzal a szöveggel, hogy a magyar küldöttség jobban teszi, ha az olimpiai részvétel helyett itthon marad. Az olimpia február 7-én kezdődik az oroszországi Szocsiban, kaukázusi iszlám szélsőségesek már többször fenyegetőztek az olimpia elleni támadással.

Fodor Gergely, a Terrorelhárítási Központ (TEK) társadalmi kapcsolatok osztályának vezetője az MTI-nek azt mondta: folyamatosan figyelik és értékelik az olimpiával kapcsolatos terrorfenyegetettséget, kapcsolatban vannak az orosz társszervekkel, és részt vesznek a terrorfenyegetettséget vizsgáló munkacsoportban is. Mivel az orosz társszervektől kiemelt fenyegetettségre vonatkozó jelzés nem jött, a kapcsolattartás intenzitása nem változott - tette hozzá.

Az orosz hatóságok még nem reagáltak, de számos orosz internetes hírportálon már megjelent a Reuters brit hírügynökségtől átvett jelentés, amely beszámol a Magyar Olimpiai Bizottság elektronikus levelezési címére érkezett terrorfenyegetésről.