Nem megy a szerbek elleni pólódöntőkben

vízilabda eb, budapest, szerv férfi vízilabda válogatott, magyarország - szerbia, szerbia európa bajnok
Budapest, 2014. július 27. A szerb válogatott játékosai ünnepelnek a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfi tornájának döntőjében vívott Magyarország - Szerbia mérkőzés után a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2014. július 27-én. A magyar férfi vízilabda-válogatott ezüstérmet szerzett, miután 12-7-re kikapott a címvédő szerb csapattól. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Hiába vezetett végig, a magyar vízilabda-válogatott megint nem bírt a szerbekkel a döntőben, és az Európa-bajnokság után a Világkupa fináléját is elbukta. Benedek Tibor csapata 7-7-es rendes játékidő után ötméteresekkel maradt alul. 

Vízilabda Világkupa, döntő:
Magyarország-Szerbia 9:11 (2:1, 3: 3, 1:1, 1:2, 2:4) - ötméteresekkel
Gólszerzők: Erdélyi 3, Bátori, Hárai, Hosnyánszky, Decker Ádám ill. Obradovics 2, Mandics, Ubovics, Rasovics, Vasics, Subotics.

A magyar válogatott nem számíthatott az amerikaiak elleni elődöntőben kiállított Varga Dénesre, de a kulcsjátékos nélkül is jó védekezéssel kezdte a Szerbia elleni Világkupa-döntőt. A kapuban Decker Attila parádézott, támadásban pedig Erdélyi és Decker Ádám vitték előre a csapatot.

Benedek Tibor csapata egyetlen percig sem volt hátrányban a mérkőzésen 4-2-nél, 6-4-né és 7-5-nél is vezetett két góllal, de a szerbek mindig ki tudtak egyenlíteni. A negyedik negyed végén emberelőnybe került a magyar csapat, és majdnem másfél percig támadhatott a győztes gól megszerzéséért, de Zsivojinovics mindent fogott, így maradt a döntetlen.

Az Eb után a Világkupában is kikaptunk Szerbiától a döntőben Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az ötméteresknél az első párban Madaras és Mandics is betalált, de aztán Bátori és Hosnyánszki is hibázott, míg a szerbeknél Subotics és Rasovics is gólt szerzett. A magyar csapat legjobbja, Erdélyi ugyan bevarrta a saját büntetőjét, de Vasics lövését sem tudta védeni Decker, így Szerbia nyerte a Világkupát.

"Nehéz most bármit mondani... A 7-7-tel nem volt bajom, az ötméterespárbajról azt gondoltam, hogy nem fogunk tudni kikapni, de sajnos nem így alakult" - nyilatkozta a vereség után Benedek Tibor szövetségi kapitány.