Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Megdőlt a gyorsasági motoros körrekord a Hungaroringen a hétvégén: a cseh Jan Halbich, az Alpok-Adria Bajnokság Superbike kategóriájának versenyzője vasárnap 1:49.98 perc alatt ért körbe a mogyoródi aszfaltcsíkon, ezzel új csúcsot állított fel. Az átlagsebessége 143,4 km/h volt.

A komoly nemzetközi és hazai mezőnyt felvonultató sorozat magyarországi állomásán a Superstock 600-as géposztályban Chrobák János mindkét futamon győzött - sorozatban ötödik és hatodik versenyén diadalmaskodott -, ezzel már megnyerte az Alpok-Adria sorozat idei kiírását a kategóriában, egyben indulási jogot szerzett az őszi Európa-bajnokságra.

Ezzel az is eldőlt, hogy a kontinensviadalon ebben a géposztályban két magyar induló lesz, a kulcscsonttörése után felépülőben lévő Gyutai Adriánnak ugyanis a hazai szövetség (MAMS) szabadkártyát igényelt.

A magyarok közül a hétvégi viadalon a Supersport kategóriában érdekelt Végh Noé az első futamon hatodik, a másodikon ötödik lett, Moto3-ban a 13 éves Laczkó Máté a vasárnapi versenyen a dobogó alsó fokára állhatott, a 125 köbcentiméteresek között pedig mindkét futamon Aszalós Zoltán győzött, a 12 esztendős Kovács Bálint pedig előbb negyedik, majd harmadik lett.

Mindent egy helyen az Eb-ről