Debrecen már 6,5 milliárdot nyert a taóval

Papp László debrecen
Kós Lajos után Papp László (b) lett Debrecen új polgármestere
Vágólapra másolva!
A társaságiadó-kedvezmény, vagyis a tao rendszerének bevezetése lehetővé tette az utánpótlás-nevelés professzionális megvalósítását - mondta Debrecen polgármestere csütörtökön a Debreceni Egyetemen kezdődött kétnapos konferencia előtti sajtótájékoztatón.

Papp László kiemelte, a 2011-ben elindított taónak köszönhetően debreceni viszonylatban 6,5 milliárd forint áramlott az utánpótlásrendszerbe, a város pedig mindig stratégiai kérdésként kezelte és kezeli a sportot, melynek eklatáns példája az infrastruktúra megteremtése. A városvezető szerint ennek jegyében készült el a labdarúgó akadémia 2013-ban, a következő lépés pedig a szakmai színvonal emelése. Kifejtette, hogy a tao biztosította finanszírozási lehetőség megszűnése beláthatatlan következménnyel járna.

Kós Lajos után Papp László (b) lett Debrecen új polgármestere Forrás: Origo

Egy százalék jut a sportra

Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja arról beszélt, hogy a 2,5-3 százalékos gazdasági növekedés lehetővé teszi nemcsak az öt látványsport - labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda, jégkorong - utánpótlásképzésének, hanem még 16 sportágnak a támogatását is. Hozzátette, Magyarország a költségvetés egy százalékát fordítja sporttámogatásra.

Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja közölte: a Debreceni Egyetem Atlétikai Club (DEAC) a tao bevezetése óta eltelt négy évben közel 800 millió forint támogatásban részesült, amit létesítményfejlesztés mellett utánpótlásképzésre fordított az egyesület, ugyanis a DEAC 800 igazolt versenyzőjének 60 százaléka utánpótláskorú.


A csütörtökön kezdődött kétnapos konferencián a tao-sportágak sportgazdasági helyzetét tekintik át a támogatói oldalról.