Vágólapra másolva!
Hamburgban a lakosok 64, Berlinben pedig 55 százaléka támogatja a 2024-es nyári olimpia megrendezésére vonatkozó pályázatot.

A telefonos közvélemény-kutatást - amely hamburgi fölényt mutat - a Német Olimpiai Bizottság (DOSB) felkérésére végeztette el a két jelölt.

A DOSB elnöksége hétfőn tesz ajánlást arra vonatkozóan, hogy az északi kikötőváros vagy a főváros jelentkezését támogatja-e, míg a közgyűlés március 21-én határoz a pályázóról.

Hamburg olimpia pályázatát jobban támogatják Forrás: Dosb.de

Mostanáig Boston és Róma jelezte, hogy a 2024-es olimpiáért versenybe száll, s minden bizonnyal a jelöltek között lesz az egyik német város is, míg Párizs, Baku, Doha és Isztambul az érdeklődését fejezte ki, akárcsak Durban, amely azonban időközben, úgy tűnik, letett a pályázatról. Legalábbis a dél-afrikai sportminiszter két és fél hete irreálisnak nevezte a jelentkezést.

A Magyar Olimpiai Bizottság a február 6-i közgyűlésén úgy döntött, javasolja Budapest városának és Magyarországnak, vizsgálja meg a 2024-es olimpia és paralimpia megrendezésének lehetőségét.

A jelentkezési határidő szeptember 15., a házigazdáról 2017-ben, Limában dönt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság.