Vágólapra másolva!
Történelme egyik legrosszabb Bundesliga-szezonját futja a Stuttgart. A szurkolók egyre nehezebben viselik a sorozatos kudarcokat, érik a fegyveres összecsapás a rendőrséggel. 

A Bundesliga 24. fordulójának nyitómeccsén Dárdai Pál csapata, a Hertha idegenben szerzett pontot a szintén a kiesés elkerülése ellen küzdő VfB Stuttgart ellen, az eredmény 0-0 lett.

Fel kell készülni az összecsapásokra

Ez volt a 12. bajnokija a VfB-nek, amelyen nem tudott gólt szerezni (ez az összecsapásaik felét jelenti), egyben ez volt zsinórban a csapat 9. hazai meccse, amelyen nem tudott nyerni. Ez utóbbi új klubrekord.

A Stuttgart 60 ezres stadionjába már csak 45 ezren látogattak ki a szezont tekintve sorsdöntő, Hertha elleni összecsapásra. Ennél is aggasztóbb azonban, hogy a mérkőzést követően mintegy 80, vascsövekkel felfegyverkezett szurkoló sarokba szorított két rendőrt, akik csak úgy tudták megúszni az esetet, hogy szolgálati fegyverükkel többször a levegőbe lőttek.

Elfogyott a szurkolók türelme Stuttgarter-zeitung.de


Az esetet követően Rainer Wendt, a stuttgarti rendőség szóvivője azt mondta: "már nem zárható ki annak a lehetősége, hogy egy szorult helyzetbe kerülő kolléga a támadók ellen fordítsa fegyverét, és meglegyen a kialakult helyzet első áldozata."

A Stuttgart 20 pontjával jelenleg tökutolsó a Bundesligában, és 5 pontra van a biztos bennmaradást jelentő 15. helytől. A csapat szempontjából aggasztó, hogy következő öt mérkőzésüket a táblázat első felében helyet foglaló csapatok ellen játsszák.