Vágólapra másolva!
2003 után ismét Bajnokok Ligája-döntőt játszhat a Juventus labdarúgócsapata, amely a Real Madrid ellen jutott be a június 6-i, berlini fináléba. Massimiliano Allegri edző szerint egy meccsen a Barcelona sztratoszférikus csatártriója is legyőzhető, Álvaro Morata pedig olyan sikert érhet el, ami rajta kívül eddig csak négy embernek sikerült. A BL-búcsú Carlo Ancelotti állásába kerülhet a szezon végén.

A Juventus 1-1-es döntetlent ért el a címvédő Real Madrid otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének szerdai visszavágóján, így megőrizte az első mérkőzésen kiharcolt egygólos előnyét, és bejutott a fináléba.

"Rendkívüli játékosaim vannak, akik lenyűgöző elődöntőt vívtak. Az első félidőben élni kellett volna a lehetőségeinkkel, de így is bejutottunk a döntőbe. Remélem, ott is jól tesszük majd a dolgunkat. Tudtam, hogy menni fog a játék, annyit kértem a fiúktól, hogy bátran és technikásan játsszanak. A Barcelona ellen nagyon nehéz lesz, de egy dolog oda-visszavágós párharcot vívni, és más helyzet, ha egy meccs dönt. Utóbbin bármi megtörténhet. A Barcának van egy sztratoszférikus csatártriója, de

meggyőződésünk, hogy elhozhatjuk a BL-serleget Berlinből"

- mondta Massimiliano Allegri, a Juventus edzője.

Buffon büszke

A Juventus világbajnok kapusa, Gianluigi Buffon szerint a csapat megérdemelte helyét a döntőben.

"Sorsszerű, ami történt, de tényleg minden úgy alakult, ahogy reméltük. De senki ne higgye, hogy Berlinbe turistaként utazunk, a BL-döntő mindannyiunk számára óriási élmény lesz. Büszke vagyok a csapattársaimra, az elvégzett munka és a sikeres út miatt is."

Morata bekerülne a történelembe

A párharc hőse a mindkét mérkőzésen eredményes Álvaro Morata volt, aki tavaly még a Reallal nyert Bajnokok Ligáját, így érthető, hogy egyik góljának sem örült látványosan.

Morata és Buffon öröme érthető Forrás: AFP/Javier Soriano

"Keserédes és furcsa érzés volt számomra egykori klubom ellen gólokat szerezni, nagyon nehéz érzéssel léptem pályára mindkét alkalommal. Keményen harcoltunk, hogy eljussunk eddig, de még nem ért véget a sorozat. Meg akarjuk nyerni a döntőt is, ezzel kerülhetünk be a történelembe" - nyilatkozta.

Hozzátette, hogy egykori csapattársai a mérkőzés után azzal biztatták, hogy a döntőben a Juventusnak szorítanak majd. Amennyiben a Real megnyerné a Bajnokok Ligáját, úgy Morata lenne az ötödik olyan játékos, aki egymás után kétszer, két különböző csapattal is BL-győztes lenne. Korábban erre Samuel Eto'o, Marcel Desailly, Paulo Sousa és Gerard Piqué volt képes.

Mi lesz Ancelottival?

A spanyol sajtó szerint a BL-búcsúval alaposan megingott Carlo Ancelotti pozíciója, hiszen a 2014-15-ös szezonban minden bizonnyal trófea nélkül marad a csapat. A hazai kupától korán elbúcsúzott, a bajnokságban pedig két fordulóval a vége előtt négypontos hátrányban van a Barcelonához képest, azaz ha a katalánok nyernek a hétvégén az Atlético Madrid ellen (vagy a Real nem tudja hozni az Espanyol elleni idegenbeli csatát), akkor az aranyérem sorsa is eldől.

- nyilatkozta Ancelotti a BL-elődöntő után. A szakember nem volt hajlandó kritizálni játékosait, azt mondta, a lehető legjobb formájukat nyújtották, de nem volt szerencséjük.