Vágólapra másolva!
Az első nap után vezető házigazda orosz válogatott nyerte az atlétikai csapat Európa-bajnokság legfelső osztályának, a Szuperligának a küzdelmeit Csebokszáriban.

Az orosz csapat ötpontos előnnyel kezdte a második napot, és ugyan az első számok után a címvédő németek vissza tudták venni tőlük a vezetést, később a hazaiak újra élre álltak, végül nagyon simán, 22 ponttal győztek. A bronzérmet a francia csapat szerezte meg.

Kiemelkedő eredmények is születtek

A nagy melegben és többnyire erős szélben rendezett viadal zárónapján több kiemelkedő eredmény is született. Női kalapácsvetésben a lengyel Anita Wlodarczyk 78,28 méterrel, a világ idei legjobb eredményével győzött, míg női távolugrásban a modellkedéssel is foglalkozó orosz Darja Klisina 6,95 méterrel lett első, amivel az idei ranglista negyedik helyére lépett fel.

Darja Klisina a kifutón és a nekifutón is megállja a helyét Forrás: darjaklisina.com


A 24 éves Klisina - aki a juniorok között korábban 703 centivel minden idők második legjobb eredményét érte el - az atlétika mellett modellkedéssel is foglalkozik, legutóbb a Vogue címlapján jelent meg.

Быть на обложке приложения #voguesport by Vogue Russia большая честь для меня. Вместе с #adelinasotnikova и другими деву...

Posted by Darya Klishina on 2015. június 12.

Szintén figyelemreméltó produkciót nyújtott az ugyancsak orosz Szergej Subenkov, a 110 méter gát Európa-bajnoka, aki nagyon erős, 2,6 méter/másodperces ellenszélben ért el 13.22 másodperces eredményt, s nagy fölénnyel győzte le a fedettpályás Eb-győztes Pascal Martinot-Lagarde-ot (13.42 mp).

A Szuperligából, melyben 12 válogatott szerepel, Svédország, Finnország és Norvégia esett ki.

A végeredmény:
1. Oroszország 368,5 pont
2. Németország 346,5
3. Franciaország 319,5