Vágólapra másolva!
Elmaradt a tisztújítás a Magyar Paralimpiai Bizottság pénteki rendkívüli közgyűlésén. Harminc napon belül választ új elnököt az MPB, addig ügyvivőként Deutsch Tamás alelnök vezeti a szervezetet, az aláírási jogkört pedig egy, a jövő heti elnökségi ülésen kijelölendő elnökségi taggal közösen gyakorolja.

A tagság a közgyűlés levezető elnökének, Szabó Lászlónak, a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetségének (FODISZ) elnökének javaslatát elfogadva úgy döntött, hogy az eredeti napirend szerinti tisztújítás elmarad.

Deutsch Tamás az MTK után az MPB elnöke is lett - ideiglenesen Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Az MPB-ben eddig három pozíciót betöltő Gömöri Zsolt az MTI-nek úgy fogalmazott, hogy az elnök posztról önként mondott le, a főtitkári és sportigazgatói posztra vonatkozó munkaszerződését ugyancsak június 19-i nappal, közös megegyezéssel szüntette meg. Hangsúlyozta, hogy ettől a naptól fogva semmilyen juttatást, így végkielégítést sem kap.

Deutsch Tamás egészen elképesztő álláshalmozó, íme néhány pozíció amit most betölt (a teljesség igénye nélkül):
- a Magyar Paralimpiai Bizottság ideiglenes elnöke
- EP-képviselő
- négy EP-bizottság tagja (1. Költségvetési ellenőrző, 2. Regionális fejlesztési, 3. Izrael fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség, 4. Unió a mediterrán térségért parlamenti közgyűlésbe delegált küldöttség)
- két Ep-biozottságban póttag (1. Költségvetési Bizottság, 2. Amerikai Egyesült Államokkal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség)
- a Magyar Olimpiai Bizottság tagja
- Magyar Olimpiai Bizottság fogyatékosok sportjáért felelős szakmai tagozatának elnöke
- az MTK elnöke
- az MTK 1888 Magyar Testgyakorlók Köre Sport és Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság felügyelő bizottságának a tagja
- az internetkonzultáció vezetője