Casillas elhagyta a Real Madridot

Real Madrid's goalkeeper Iker Casillas gestures during the Spanish league football match Real Madrid CF vs Getafe CF at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on May 23, 2015.   AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU
Real Madrid's goalkeeper Iker Casillas gestures during the Spanish league football match Real Madrid CF vs Getafe CF at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on May 23, 2015. AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU
Vágólapra másolva!
Tizenhat év után elhagyja a Real Madrid labdarúgócsapatát és az FC Portóban folytathatja pályafutását Iker Casillas világ- és Európa-bajnok kapus.

A spanyol klub szombat este honlapján jelentette be a hálóőr távozását. "Mindent köszönünk, Iker!" - olvasható a klub hivatalos oldalán. A madridiak Casillast a történelmük szimbolikus alakjának nevezik, és megjegyzik: ugyan most elhagyja őket, de nem felejtik el, és örökre a Real szívében fog élni.

Spanyol lapértesülések szerint a Porto kettő plusz egy évre szóló szerződést ajánlott a kapusnak. A 34 éves Casillasnak eredetileg 2017 nyaráig szól a szerződése a Real Madridnál, melynek színeiben 16 év alatt többek között három Bajnokok Ligáját, öt bajnoki címet, két Spanyol Király Kupát és klubvilágbajnokságot nyert.

Többet érdemelt volna Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

Casillast az elmúlt néhány évben sorozatosan kritizálták a szurkolók, a legutóbbi, trófea nélküli idényben pedig többször is kifütyülték. Médiaértesülések szerint pótlására a Manchester United kapusa, David de Gea vagy az Espanyoltól Kiko Casilla érkezhet Madridba.