Vágólapra másolva!
Egy északír gyorsasági motoros akkorát perecelt 250 km/h sebességgel, hogy amikor a kórházban magához tért, arra sem emlékezett, hogy valaha motorversenyző volt, nemhogy a baleset körülményeire. 

Jamie Hamilton az Isle of Man TT versenyen bukott 250 km/órás sebességgel. Súlyos láb- és fejsérüléseket szenvedett, utóbbiak miatt nem emlékszik a balesetre, de még arra sem, hogy valaha motorversenyző lett volna.

„Semmire nem emlékszem, és nemcsak a legutóbbi versenyről, hanem arról sem, hogy bármilyen versenyen is elindultam volna. Azt tudom, hogyan kell motorozni, és máris hiányzik az érzés, hogy egy motorra üljek, de egyelőre csak ennyi. Mindennap visszajön egy emlékfoszlány” – nyilatkozta a BBC-nek Hamilton.

Jamie Hamilton Forrás: Origo

A versenyzőnek egyelőre lábrögzítő ketrecet kell viselnie, és három platinalappal rögzítették a több helyen eltört karját, így idén már biztosan nem ülhet nyeregbe. „A karom és a lábam idővel meggyógyulnak, de az agyamat nem lehet megoperálni, így csak reménykedhetek, hogy hamarosan visszatérnek az emlékeim.”

Hamilton dolgát nehezíti, hogy a sérült motorosok híres orvosa, aki korábban őt is kezelte, egy motorversenyen életét vesztette. „Borzasztóan sajnálom dr. John Hinds esetét, nagyon jól ismertem őt.”