Visszavásárolja a város a pécsi focicsapatot

Foci
Pécs, 2015. május 29. A Pécs játékosai búcsúznak a szurkolóktól a labdarúgó OTP Bank Liga harmincadik, utolsó fordulójában vívott PMFC-Matias - Nyíregyháza Spartacus találkozó végén Pécsen 2015. május 29-én. A két csapat nem kapta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet a 2015/16-os idényre. MTI Fotó: Sóki Tamás
Vágólapra másolva!
Néhány százmillió forintért újra Pécs városáé lesz a PMFC és a hozzá kapcsolódó teljes infrastruktúra. A megye I-es klubot egy volt vízilabdázó vezette cég fogja működtetni.

Sikerült megállapodniuk a pécsi városvezetőknek Matyi Dezső klubtulajdonossal, így elhárult az akadály, hogy Pécs megmentse a PMFC labdarúgócsapatát – írta pénteki közleményében a Polgármesteri Kabinetiroda.

TAO-pénz áll a házhoz

"Az önkormányzat nettó 300 millió forintot és egy belvárosi ingatlant tudott felajánlani Matyinak, ezért pedig a megállapodás értelmében Pécs visszakapja az összes infrastruktúrát, eszközt, pályákat és a futballstadiont (Újmecsekalja, kovácstelepi edzőpályák), valamint 50 évig Pécs rendelkezhet a Kinizsi-pályával is, amelynek felújítására több százmillió forintos TAO-s támogatás áll rendelkezésre" – áll a közleményben.

Így búcsúztak a pécsi játékosok a szurkolóktól az előző szezon utolsó fordulójában Forrás: MTI/Sóki Tamás


A pénteken aláírt egyezség révén mindezek mellett Pécsé lesz az összes olyan jog, amely a csapathoz köthető, mint például a név (PMFC), a mezek, a színek és licencek, azaz a mecsekaljai város

visszaszerezte a csapatot, az utánpótlásképzés és az akadémia jogát is.

A PMFC NB I-es licenckérelmét nemrég elutasította az MLSZ, így a csapat a megyei I. osztályban indul. Páva Zsolt polgármester ennek ellenére bízik abban, hogy magánbefektető is lát majd fantáziát a klubban. Addig is a Vári Attila olimpiai bajnok vízilabdázó vezette Pécsi Sport Nonprofit Zrt. feladata lesz a működtetés.