Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság továbbra is arra számít, hogy lesz pályázó város az Egyesült Államokból a 2024-es olimpia rendezésére azután, hogy Boston hétfőn visszalépett.

- közölte kedden Mark Adams.

A NOB szóvivője emlékeztetett rá: a pályázat abban a szakaszában jár, amelyben a nemzeti olimpiai bizottságok és a városok utánajárhatnak, hogy módjukban áll-e jelentkezni.

Az USOC hétfőn közleményben jelentette be, hogy a bostoni pályázatnak vége, de továbbra is érdeklődik a kilenc év múlva sorra kerülő esemény iránt, ezért vizsgálja a lehetőségeket.

Az nem derült ki az USOC közleményéből, hogy mi vezetett a szakításhoz, de Marty Walsh bostoni polgármester hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta, csak abban az esetben írja alá a kandidáláshoz elengedhetetlen "házigazda nyilatkozatot", ha garanciákat kap, hogy a rendezéssel járó költségek esetleges túllépése "nem vesz ki egyetlen centet sem a (helyi) adófizetők pénzéből".

A USOC konkrét várost nem nevezett meg új lehetséges helyszínként,

ugyanakkor Eric Garcetti, Los Angeles polgármestere közölte, nem áll tárgyalásban az USOC vezetőivel, de örömmel venné a megkeresést.

Boston kiesésével egyelőre öt város jelezte pályázati szándékát: Budapest, Toronto, Róma, Hamburg és Párizs. A jelentkezési határidő szeptember 15. A NOB 2017 szeptemberében, Limában dönt a házigazdáról.