Vágólapra másolva!
A Barcelona 1-0-ra verte a Málagát, és a győztes gólt ezúttal nem a Messi, Suárez, Neymar trió valamelyike szállította, hanem az a Thomas Vermaelen, aki Gerard Piqué eltiltása miatt jutott szóhoz. A belga védő az előző szezont gyakorlatilag teljesen kihagyta sérülései miatt, így még a BL-érmétől is megfosztották, mivel nem lépett pályára a sorozatban.

A Barcelona az előző szezonban hazai pályán 1-0-ra kikapott a Málaga ellen, most viszont korai góllal kezdett, de Suárez hiába örült, a fejese előtt lökött, így a bíró kifelé ítélt szabadrúgást.

Negyedórával később Juankar elcsöndesítette a Nou Campot, a félpályán túlról ívelte rá a labdát, és Claudio Bravóval együtt az egész stadion csak nézte ahogy a labda vészesen közelít, de a Barca végül megúszta.

Aztán majdnem megszakadt egy hosszú sorozat, Mascherano még nem szerzett gólt, mióta a Barcánál van, és pár centi most is hiányzott, mert fejese után a lécen landolt a labda. A félidő végén két esetben is büntetőt reklamáltak a katalánok, előbb Neymar 16-oson belüli cselénél akadt el a labda egy becsúszó védő kezében, majd Suárez esett el Angeleri becsúszása után, de a bíró egyszer sem látott okot arra, hogy befújja a 11-est.

A második félidőben sokáig az volt a forgatókönyv, hogy a Barca nyomott, Kameni azonban mindent védett, a 73. percben viszont rossz helyre ütötte a labdát a kameruni kapus, Vermaelen pedig a büntetőpont magasságából az üres kapuba bikázott.

A hátralévő időben is a Barca dominált, de a 93. percben jöhetett volna az egyenlítés, Jordi Alba azonban kellően megzavarta a becsúszásával Charlest, pedig a csereként beállt brazil nagy ziccerben volt. A Barca tehát kiszenvedte a győzelmet, és kettőből kettőnél tart.

Primera División, 2. forduló:
Barcelona - Málaga 1-0 (0-0)
gól: Vermaelen (73.)

Real Sociedad - Sporting Gijón 0-0