Vágólapra másolva!
A korábbi klasszis labdarúgó, Andreas Möller érkezik a magyar futballválogatott stábjába a norvégok elleni pótselejtezőre.

Távozik a stábból a korábban még Dárdai Pál által beválasztott Sallói István és Szabics Imre, utóbbit a korábbi 28-szoros válogatott Szélesi Zoltán váltja. A kapusedző posztján is változás történt, Andrusch József helyett a korábban a Schalkénál, a Kölnnél és a Herthánál is dolgozó Holger Gehrke került a stábba, aki az U20-as vébén már segítette Storck munkáját.

A legnagyobb név Andreas Möller, aki a német válogatottal 1990-ben világbajnok, 1996-ben Eb-győztes lett, és nem hiányzik az éremgyűjteményeiből a BL- és az UEFA-kupa aranya sem, előbbit a Dortmunddal, utóbbi a Juventusszal nyerte.

Möller öt legszebb Bundesliga-gólja:

Az egykori 85-szörös német válogatott pro licences képesítéssel rendelkezik edzőként, ugyanakkor nincs jelentős múltja ilyen téren: egy szezont lehúzott az akkor negyedosztályban szereplő Viktoria Aschaffenburgnál, majd később sportigazgatója volt a Kickers Offenbachnak.

Új impulzust akar adni a magyar csapatnak

Andreas Möller a Kicker című szaklap internetes kiadásának nyilatkozva visszautalt a Borussia Dortmundban Storckkal közösen eltöltött időszakra, és jelezte, abban reménykedik, hogy ketten együtt új impulzusokat tudnak adni a magyar csapatnak.

"Úgy hiszem, ötven százalék az esély a továbbjutásra" - latolgatta röviden az esélyeket Möller, aki hozzátette, bár a mostani megállapodás csak a pótselejtezős párharcra vonatkozik, el tudja képzelni, hogy folytassa a munkát a válogatottnál, ha a csapat kijut a franciaországi Eb-re.

Andreas Möller aláírása nagyon sokat ért a fénykorában Forrás: AFP

"Számomra mindennél fontosabb, hogy sikeresen vívjuk meg az előttünk álló pótselejtezőt, és hogy kivezessem a csapatot a franciaországi Európa-bajnokságra. Jól ismerem Andreast, hiszen korábban csapattársak is voltunk, együtt nyertünk német kupát. Biztos vagyok abban, hogy szerepvállalásával olyan új impulzusokat kapnak a válogatott játékosai, melyek segítik közös célunk elérését. Számomra most csak ez számít. Biztos, hogy a keret valamennyi tagjára ösztönzőleg hat a tény, hogy hozzánk szerződik, és bízik bennünk. Eredményei, szakmai múltja, tudása és karaktere sokat ad majd a közösségünknek, és az egész magyar labdarúgásnak. Egyúttal a Magyar Labdarúgó Szövetség nevében is szeretném megköszönni a távozó szakembereknek az elmúlt időszakban végzett áldozatos munkát" - idézte Storckot az MLSZ honlapja.