A Citroen kivonul a WTCC-ből

Citroen, WTCC, túraautó-vb, túraautó-világbajnokság
Citroen drivers Argentina's Jose-Maria Lopez (R) and China's Ma Qing Hua compete in the FIA World Touring Car Championship (WTCC) in Le Castellet, southern France, on June 28, 2015. AFP PHOTO / BORIS HORVAT
Vágólapra másolva!
A 2014-es évad elején csatlakozott a túraautó-világbajnoksághoz a Citroen, amely tavaly és idén is lealázta a mezőnyt és José María López duplázása mellett a gyártók versenyét is megnyerte. Jövőre a négy helyett már csak két gyári kocsival nevez, 2016 végén pedig kiszáll.

Hivatalosan is megerősítette a Citroen Racing csapata, hogy a 2016-os szezon végén kiszáll a túraautó-világbajnokság (WTCC) mezőnyéből.

A francia gyártó 2014-ben csatlakozott a sorozathoz, és tavaly, illetve idén is mindent megnyert: a gyártók versenye mellett az argentin José María López révén az egyéni versenyben sem talált legyőzőre.

Kivonul a Citroen Forrás: AFP/Boris Horvat

Azonban amíg a legutóbbi két szezonban négy autóval - a francia Sébastien Loeb, a kínai Ma Csing-hua, a francia Yvan Muller és az argentin José María López vezetésével - vett részt, addig jövőre már csak két gyári autót indít és López, valamint Muller versenyez majd a Citroen színeiben.

A csapat bejelentése szerint 2017-tól már csak a ralivébére (WRC) és a Forma-E-re koncentrálnak majd. A WRC-ben 2004 és 2012 között kilencszer nyertek, mindannyiszor Sébastien Loebnek köszönhetően.