Társoldalunk:

Megint Póta volt a legjobb európai pingpongos

2015.03.29. 14:18

Póta Georgina egyetlen nem ázsiai származású játékosként a negyeddöntőig jutott Almeríában, az asztaliteniszezők World Tour-sorozatának 110 ezer dollár összdíjazású spanyolországi versenyén.

A nemzetközi szövetség honlapja alapján a magyar játékos a 64-es főtábla első körében a horvát színekben szereplő Tian Yuant verte 4-2-re, majd a japán Macudajra Siho ellen diadalmaskodott 4-1-re.

 

Póta Georgina Európa-bajnok asztaliteniszezőFotó: Polyák Attila - Origo


Póta a második legjobb Európában

Már a legjobb 16 között is ő volt az egyetlen, aki Európában született, és itt az ugyancsak japán Hirano Miunál bizonyult jobbnak 4-2-re. A negyeddöntő aztán a végállomást jelentette számára, ugyanis öt játszmában kikapott a dél-koreai Dzseon Dzsi Hitől, aki később bejutott a fináléba is.

A spanyolországi viadal egyes versenyének főtábláján még négy magyar szerepelhetett: Madarász Dóra, Pergel Szandra és Kosiba Dániel az első, míg Pattantyús Ádám a második fordulóban búcsúzott.

A Berlinben légióskodó, 30 éves Póta holtversenyben a negyedik legjobb európai állampolgárságú, ugyanakkor - a román Elizabeta Samara után - a második legjobb európai születésű játékos a márciusi listán - az ITTF honlapja alapján. 

Az első száz között a nőknél még két magyar szerepel, Madarász Dóra a 71., Lovas Petra pedig a 97., míg a férfiaknál Pattantyús Ádám a 84., Kosiba Dániel pedig a 98.