Társoldalunk:

A légzsák mentette meg az olimpiai bajnokot

2015.12.19. 16:20

A pénteki szuperóriás-műlesiklás után a szombati lesiklást is a norvég Aksel Lund Svindal nyerte meg a férfi alpesi sízők világkupa-sorozatának Val Gardena-i állomásán.

A 33. születésnapját jövő héten ünneplő olimpiai és világbajnok idei ötödik futamán diadalmaskodott, pályafutása során pedig már 30 vk-sikernél tart. Győzelmével egyben átvette a vezetést az összetett pontversenyben a címvédő osztrák Marcel Hirschertől.

A szintén osztrák olimpiai bajnok, Matthias Mayer hatalmasat bukott, és mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Matthias Mayert légzési problémái miatt azonnal kórházba kellett szállítaniForrás: AP/Marco Trovati


Az első hírek szerint a kinyílt légzsáknak köszönhetően mellkasi zúzódásokkal megúszta az esést. A speciálisan a téli sportok szerelmeseinek kifejlesztett légzsák gyártója, a Dainese képviselője az eset után azt mondta, ez volt az első alkalom, hogy egy légzsák verseny közben kinyílt az óriási bukás hatására. 

Hans Pum, az osztrák szövetség elnöke kijelentette: ismét bebizonyosodott, hogy a légzsáknak nélkülözhetetlen szerepe van a téli sportokban. 

Matthias Mayernek légzési nehézségei voltak, amikor a hegyi mentők megérkeztek hozzáForrás: AFP

 

Eredmények, férfi lesiklás:
1. Aksel Lund Svindal (norvég) 1:54.80 perc
2. Guillermo Fayed (francia) 1:55.23 
3. Kjetil Jansrud (norvég) 1:55.26

Az összetett vk élcsoportja 10 verseny után (még 34 van hátra): 1. Svindal 517 pont, 2. Marcel Hirscher (osztrák) 440 pont, 3. Jansrud 307

A szakági vk állása 3 verseny után (még 8 van hátra): 1. Svindal 300 pont, 2. Fayed 190, 3. Jansrud 169