Vágólapra másolva!
A keddi után a szerda délelőttre tervezett edzése is elmarad a belga labdarúgó-válogatottnak a brüsszeli robbantások miatt.

A belga válogatott középpályása, Radja Nainggolan szerencsésnek tartja magát, mert eredetileg ő is ott lett volna kedden a brüsszeli Zaventem repülőtéren, de egy szponzori program miatt végül máshogy alakult a napja.

"A program miatt egy nappal korábban érkeztem Belgiumba, de ha az nem lett volna, akkor kedden egy kora reggeli géppel repültem volna Rómából Brüsszelbe. Sok barátom dolgozik a repülőtéren, sajnos az edzőtáborból nem tudtam beszélni velük, de remélem, hogy jól vannak" - nyilatkozta Nainggolan.

Edzés lefújva

A csapatnak a keddi után a szerda délelőtt 11-re a brüsszeli Baldvin Király Stadionba kiírt edzése is elmaradt. Elképzelhető, hogy az edzést délután megtartják, de erről egyelőre nincs döntés. A belga szövetség a nap folyamán hozza nyilvánosságra a módosított felkészülési programot.

A FIFA világranglistáját vezető belga válogatott jövő kedden a magyarokkal azonos Európa-bajnoki csoportban lévő portugálokkal játszana felkészülési mérkőzést Brüsszelben, de egyelőre nem biztos, hogy megrendezik a találkozót.

A portugálok átvállalnák a rendezést

"Egész nap kapcsolatban álltunk a portugál szövetséggel, és igyekeztünk információhoz jutni a különböző hatóságoknál, de utóbbiak értelemszerűen fontosabb dolgokkal voltak elfoglalva" - közölte a belga szövetség, hozzátéve, hogy amint többet tud, előáll az újabb részletekkel.

A helyi sajtó értesülése szerint a portugál szövetség azt javasolta, hogy Portugáliában rendezzék meg az összecsapást, Marc Wilmots, a belga válogatott szövetségi kapitánya azonban nem támogatja ezt a megoldást. A brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren és a városközpontban történt keddi robbantásoknak az eddigi összesítés szerint legalább 34 halottja és 230 sebesültje van. A brüsszeli robbantással kapcsolatos híreket itt olvashatja.