Pacquiao legyőzte Bradleyt, majd bejelentette visszavonulását

Manny Pacquiao, boksz
UNITED STATES, LAS VEGAS : Timothy Bradley (bottom) of US and Manny Pacquiao of Philippines fight during their WBO World Welterweight Championship title match at the MGM Grand Arena in Las Vegas, Nevada on April 12,2014.AFP PHOTO /JOE KLAMAR
Vágólapra másolva!
Szépen búcsúzott a profi ökölvívástól Manny pacquiao, aki a WBO váltósúlyú világbajnoki övéért kiírt mérkőzésen pontozással legyőzte Timothy Bradleyt. A 37 éves fülöp-szigeteki ökölvívó a mérkőzés után bejelentette, valóban visszavonul.

A két váltósúlyú klasszis harmadszor csapott össze, igazából mindhármat Pacman nyerte, de az elsőt furcsa pontozással az amerikaiank adták a bírók. 2014-es második összecsapásukat már a bírók is Pacquiaónak adták, a harmadik, utolsó meccs döntötte el kettőjük párharcát - méghozzá Pacman javára.

Bradleynek alig volt megnyert menete, ráadásul mivel folyamatosan menekült, az első hat menet kimondottan unalmasra sikeredett.

A hetedikben aztán Pacquiao egy kombinációval meglepte az amerikaiak, aki letenyerelt, és ezért rá kellett számolni.

A nyolcadikban újra számoltak Bradleyre, és innentől biztossá vált, hogy ha az amerikai győzni akar, ki kell ütnie ellenfelét.

Timothy Bradley ismét meghajolt Manny Pacquiao előtt Forrás: AFP/Joe Klamar

Tudta ezt Pacquiao is, aki innentől csak arra figyelt, hogy ne nyíljon ki túlságosan, de Bradley még így sem tudott olyan fölényt kiharcolni, amivel esélye lehetett volna a győzelemre. Pacquiao lepörgette a hátralevő időt, és végül egyhangú pontozással, mindhárom pontozónál 116-110-re nyerve zárta le pályafutását.

Ahogy az várható volt, a mérkőzés után Pacquiao bejelentette, ez volt az utolsó mérkőzése. "Tudnék még bokszolni, de ahogy azt a családomnak is elmondtam, befejezem a pályafutásomat.

több időt akarok a családommal tölteni, és arra akarok koncentrálni, hogy minél több embernek tudjak segíteni" - utalt politikai szerepvállalására a fülöp-szigeteki klasszis.