Vágólapra másolva!
Dominika Cibulkova reméli, hogy el kell halasztania a szombati esküvőjét, mert ez azt jelentené, helyette a wimbledoni tenisztorna döntőjében lesz érdekelt.

A világranglista 18. helyén álló szlovák játékos Pozsonyban mondaná ki az igent vőlegényének, de miután a legjobb nyolc között jár Wimbledonban, inkább a pályán dédelget komolyabb terveket.

A 19. helyen kiemelt játékos az első fordulóban a horvát Lucic-Baronit (7:5, 6:3), a másodikban az ausztrál Gavrilovát (6:3, 6:2), a harmadikban a kanadai Bouchard-t (6:4, 6:3), majd a nyolcaddöntőben a lengyel Agnieszka Radwanskát (6:3, 5:7, 9:7) is legyőzte.

Dominika Cibulkova Forrás: Instagram/Dominika Cibulkova

A nyolc között az orosz Jelena Vesznyina következik, akivel szemben 3-3 a mérlege, de a legutóbbi két alkalommal sikerült nyerni ellene. Egy újabb győzelemmel pedig következhetne számára az év meccse, a Serena Williams elleni elődöntő (már ha az amerikai legyőzi a nyolc között az orosz Anasztaszija Pavljucsenkovát).

Zsinórban négy meccset nyert Wimbledonban Forrás: Glyn Kirk

mert ez azt jelentené, hogy döntős vagyok Wimbledonban. Ennél jobb dolog nem történhetne velem a karrierem során. De az esküvő nem maradna el, csak egy héttel eltolódna" – mondta.

Cibulkova eddig egyszer volt döntős Grand Slam-tornán: 2014-ben az Australian Openen a kínai Na Litől kapott ki. Elődöntőig is csupán egyszer jutott, 2009-ben a Roland Garroson az orosz Dinara Szafina búcsúztatta.

Dominika Cibulkova Forrás: Instagram/Dominika Cibulkova

Wimbledonban már megismételte eddig legjobbját, 2011-ben is negyeddöntős volt, de akkor Marija Sarapova 6:1, 6:1-re legyőzte.