A britek Egerszegije és Keletije

Horizontal
Gold medallists Britain's Bradley Wiggins poses on the podium after the men's Team Pursuit finals track cycling event at the Velodrome during the Rio 2016 Olympic Games in Rio de Janeiro on August 12, 2016. / AFP PHOTO / Eric FEFERBERG
Vágólapra másolva!
A férfi csapat üldözőversenyben a címvédő britek, a női csapatsprintben pedig a kínaiak győztek a pályakerékpárosoknál viadalán.

A 36 éves Bradley Wigginsnek sikerült elérnie célját: miután előbb pályán szerzett három olimpiai bajnoki címet, átnyergelt az országúti szakágra, amelyben négy éve, Londonban nyert időfutamot és a Tour de France-on sem talált legyőzőre, visszatért a pályára, most pedig a csapat üldözőversenyben aranyérmes brit négyes tagja volt.

A Bradley Wiggins, Edward Clancy, Steven Burke, Owain Doull összeállítású együttes előbb a selejtezőben 3:50.570 perccel, majd az ausztrálok elleni döntőben 3:50.265 perccel világcsúcsot repesztett 4000 méteren.

Wiggins: öt Forrás: AFP/Eric Feferberg

A már ötszörös olimpiai bajnok Wiggins sorozatban ötödik olimpiáján állhatott dobogóra, nyolc érmével pedig a legeredményesebb brit olimpikon lett.

A női csapatsprintben a kínai Kung Csin-csie, Csung Tien-si kettős is világrekordot ért el a kvalifikációban 31.928 másodperccel. A döntőben a kínaiak a világbajnok oroszokat verték, míg a bronzérem a londoni bajnok németeknek jutott.