Petra Kvitova kész a visszatérésre

Petra Kvitova
STRASBOURG, FRANCE - NOVEMBER 12 : Petra Kvitova of Czech Republic gestures during the Fed Cup Tennis World Group final between France and Czech Republic at the Rhenus Sport stadium, in Strasbourg, France on November 12, 2016. Elyxandro Cegarra / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Kiengedték a kórházból Petra Kvitovát, a kétszeres wimbledoni bajnok teniszezőnőt, akit még kedden, prostejovi otthonában sebesített meg egy késes betörő.

A 26 éves sportolót a támadás után nem sokkal megműtötték, most pedig már haza is engedték a kórházból. A játékos az ütőt fogó bal kezén sebesült meg, de orvosai szerint a közel négyórás operáció jól sikerült.

Petra Kvitova kész a visszatérésre Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Elyxandro Cegarra

"A történteken már nem tudok változtatni, így előre tekintek, és csak a felépülésemre koncentrálok. Nem számít, hány hónapig fog tartani, az sem érdekel, ha egy év eltelik, mire újra játszhatok, de mindenképpen vissza szeretnék térni" - mondta pénteki sajtótájékoztatóján Kvitova, aki a beszámolók szerint egyébként a történtekhez képest jókedvű, mosolygós volt.

Kvitova orvosai szerint a rehabilitáció minimum hat hónapot fog igénybe venni, de jó hír, hogy a műtét után az aktuális világranglistán 11. helyen álló teniszező képes volt mozgatni az ujjait - ezt egyébként ő maga a "legszebb karácsonyi ajándéknak" nevezte.