Michelisz pályarekorddal kezdett a Hungaroringen

Michelisz Norbert, Honda, WTCC, túraautó
Michelisz Norbert, a Honda Racing Team JAS pilótája a túraautó-világbajnokság (WTCC) mogyoródi versenyhétvégéje előtt tartott sajtótájékoztatón az Intercontinental Budapest Hotel teraszán 2016. április 21-én. A Hungaroring felújított és közelmúltban átadott burkolatát a WTCC mezőnye avatja fel. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
A gyári Hondával versenyző Michelisz Norbert a leggyorsabb köridővel nyitott a pénteki teszten a túraautó-világbajnokság Hungaroringen zajló futamán.

"A Hungaroringen nem számítanak a pluszsúlyok, nem számítanak a realitások. A magyar lelátó előtt mindig a dobogó volt és lesz a cél. Nem is lehet más!" – nyilatkozta a hungaroringi hétvége előtt Michelisz Norbert, a Honda autóversenyzője.

Pénteken kissé szeles, de napos időben kezdődött meg a Magyar Nagydíj tesztje, amelyen Michelisz 1:52:00-s köridővel nyitott, majd a hatodik körében 1:50,169-re írta át az eredményét, de még így is nyolc tizedmásodperc volt a lemaradása a privát Citroënnel az élre ugró Mehdi Bennani mögött.

Michelisz Norbert Forrás: MTI/Marjai János

A Honda magyar pilótája - a saját honlapja szerint - ekkor, kilenc perccel a teszt vége előtt a 10. helyen állt be a boxba. Három perccel a vége előtt aztán Michelisz robbantott: több mint egy másodperccel megjavítva az addigi legjobb időt, 1:48,112-vel az élre állt. Ideje egyben új pályarekord a Hungaroringen, az eddigi legjobb köridőt Yvan Muller tartotta 2014-ből (1:48,727).

A pénteki teszt végeredménye:
1. Michelisz 1:48.112 perc
2. Huff (Honda) 1:48.481
3. Monteiro (Honda) 1:48836
4. Coronel (Chevrolet) 1:49.057

A hétvége programja szombaton 9:45-kor az első szabadedzéssel folytatódik.