Győzelem rekorddöntéssel a Sydney-Hobart vitorlásversenyen

SAILING - ROLEX SYDNEY HOBART 2016 AUSTRALIE CHRISTMAS COURSE crew DECEMBRE EQUIPAGE FLAGS MONOCOQUES NOEL RACE REGATE REGATTA SAILING VOILE
Perpetual Loyal (Anthony Bell NSW) at start of the famous sailing regatta Sydney (AUS) to Hobart (TAS), in Sydney, Australia, on December 26th, 2016 - Photo Christophe Favreau / DPPI
Vágólapra másolva!
Az ausztrál Perpetual Loyal nyerte a 72. Sydney-Hobart vitorlásversenyt.

Az Anthony Bell tulajdonában lévő és általa kormányzott 100 lábas szupermaxi 1 nap 13 óra 31 perc és 20 másodperc alatt teljesítette az Új-Dél-Wales és Tasmania közötti 628 tengeri mérföldes (1163 kilométeres) távot, amivel megdöntötte a verseny rekordját.

A Perpetual Loyal a Sydney-Hobarton Forrás: DPPI/Christophe Favreau

Az eddigi csúcsot a Wild Oats XI tartotta, amely 2012-ben 1 nap 18 óra 23 perc 12 másodperc alatt ért célba. A nyolc győzelmével rekorder hajó ezúttal is jó eséllyel pályázott az első helyre, de az élről ki kellett állnia a tőkesúlybillentő hidraulika meghibásodása miatt. A Wild Oats XI tavaly sem tudta befejezni a versenyt.

A Perpetual Loyalon - a legénység taktikáért felelős tagjaként - ott volt az ausztrál Tom Slingsby, aki 2012-ben Londonban olimpiai bajnok lett a Laser hajóosztályban, a következő évben megnyerte az Amerika Kupát, de a Sydney-Hobart viadalon eddig még nem győzött.