Sergio Ramos ezúttal bánhatta a hajrágólját

Sergio Ramos, Real Madrid, foci
Real Madrid's defender Sergio Ramos gestures during the Spanish league football match Sevilla FC vs Real Madrid CF at the Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Sevilla on January 15, 2017. / AFP PHOTO / JORGE GUERRERO
Vágólapra másolva!
Szezonbeli negyedik, Sevilla elleni mérkőzésén először kapott ki riválisától a Real Madrid csapata: vasárnap a Primera División 18. fordulójának rangadóján idegenben 2-1-es vereséget szenvedett.

A felek augusztusban a spanyol Szuperkupa döntőjében találkoztak először, akkor a Real 3-2-ra győzött, majd az elmúlt másfél hétben a Király-kupában is összefutottak. A madridiak 3-0-ra megnyerték a hazai összecsapást, majd a visszavágón hiába vezetett már 3-1-re a Sevilla, a Real az utolsó hét percben 3-3-ra mentette az összecsapást.

Sergio Ramos szomorkodhatott Forrás: AFP/Jorge Guerrero

Úgy tűnt, a hazaiak végzetét ezúttal is Cristiano Ronaldo jelenti, aki a 67. percben biztos lábbal rúgta be a Daniel Carvajal buktatása miatt megítélt tizenegyest (0-1). A portugál játékos immáron 23. gólját szerezte a Sevilla ellen.

A 85. percben aztán góllá érett a hazaiak nyomása, Pablo Sarabia jobbról ívelt középre egy szabadrúgást, és Sergio Ramos, a hajrágólok mestere ezúttal saját kapujába bólintott (1-1).

És még nem volt vége, Jovetic a 92. percben egy bombagóllal kiharcolta a hazaiak 2-1-es győzelmét.

Levegőhöz jutott a spanyol focibajnokságban lassan a kiesés elől menekülő, szebb napokat látott Valencia, amely még mindig csak 17. a táblázaton, de legalább három ponttal beljebb van.

A csapat Voro Gonzalez edzővel vágott neki az Espanyol elleni meccsnek, amely előtt 12 tétmeccsből csak kettőt nyert meg. A vendégek kispadján Voro barátja, Quique Sánchez Flores ült - a két edző nyolc éven át játszott együtt a Valenciában, és a mai napig jó barátságot ápol.

Ám az utolsó, még nem kieső helyen álló Valenciának most nem fért bele a barátság, és a Mestalla-stadion 34 ezer szurkolója előtt mindkét félidőben lőtt egy-egy gólt az Espanyolnak. A vendégek a hajrában szépítettek, de egyenlíteni már nem tudtak.

A győzelem biztató lehet a Valencia számára, pláne, hogy a frissen csatlakozott Simone Zaza egyelőre még nem is lépett pályára.

A Celta Vigo a 89. percben szerzett góllal győzte le a második félidőben tíz emberrel küzdő Alavést.

Az Eibar gólokban gazdag mérkőzésen 3-2-re győzött a Sporting Gijón otthonában, míg az utolsó előtti Granada és a sereghajtó Osasuna kiesési rangadóján 1-1-es eredmény született.

Eredmények, Primera División, 18. forduló:
Sevilla - Real Madrid 2-1 (0-0)
gól: S. Ramos (85., öngól), Jovetic (90+2.), illetve C. Ronaldo (67., büntetőből)

Valencia - Espanyol 2-1 (1-0)
gól: Martín Montoya (17.), Santi Mina (73.), illetve David López (85.)

Celta Vigo - Alavés 1-0 (0-0)
gól: Radoja (89.)
piros lap: Feddal (46.)

Sporting Gijón – Eibar 2-3 (1-3)
gól: Carlos Carmona (9.), Nacho Cases (58.), illetve Adrián (4., büntetőből), Pedro León (21.), Luna (23.)

Granada – Osasuna 1-1 (0-1)
gól: Kravec (69.), illetve Oriol Riera (12.)
piros lap: Agbo (73., Granada), Ponce (90., Granada).