Következő mérkőzések
Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország
Vágólapra másolva!
A Suzuki gyári csapatának színeiben, a nyílt német gyorsaságimotoros-bajnokság Superbike kategóriájában folytatja pályafutását az idei szezonban Bódis Richárd, aki tavaly az összetett hetedik helyén végzett a Superbike-világbajnokság betétsorozatában.

A 23 éves versenyző menedzsmentjének szerdai tájékoztatása szerint a szerződést már aláírták a felek, és rövidesen közös tesztekkel kezdik meg a felkészülést a szezonra.

"Örülünk, hogy egy ilyen fiatal tehetség került hozzánk Ricsi személyében, aki a roppant kemény német bajnokságban további tapasztalatokat gyűjthet a nemzetközi mezőnyben, és bízom abban, hogy a nagyon erős tavalyi teljesítményét képes lesz túlszárnyalni" - nyilatkozta Alber Bischoff csapatfőnök.

Bódis Richárd Forrás: Instagram/Bódis Richárd

Bódis azt mondta, karácsonykor kapta kézhez a Suzuki ajánlatát, amelynek értelmében a legújabb fejlesztésű versenymotorral indulhat az IDM-ben.

"Ez az eddigi pályafutásom legkomolyabb lehetősége és csapata, s azt már most kijelenthetem, hogy az idén is kihozom majd magamból a maximumot" - nyilatkozta a H-Moto Team motorosa, akinek szereplésével biztossá vált, hogy jövőre két magyar versenyző indul az IDM-ben. Korábban ugyanis kiderült, hogy a német bajnokság Superstock 600-as kategóriájában Gyutai Adrián áll rajthoz az idén.

Az IDM mezőnye április 29. és május 1. között a Lausitzringen kezdi a szezont, júniusban ugyanott a német túraautó-bajnokság (DTM) versenyhétvégéjén, szeptember közepén pedig a Superbike-világbajnokság lausitzringi állomásán rendeznek futamot. A nyolc hétvégéből álló idény szeptember 25-én, Hockenheimben zárul.

Mindent egy helyen az Eb-ről