A Premier League napszámosai intettek be az elmebeteg tévés ötletnek

fbl Horizontal
Fans arrive outside the stadium ahead of the English Premier League football match between Liverpool and Arsenal at Anfield in Liverpool, north west England on August 27, 2017. / AFP PHOTO / Anthony DEVLIN / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Pénteken 20.45-kor - két nappal szenteste előtt - rendezik meg Londonban az Arsenal-Liverpool labdarúgó PL-mérkőzést. Nagyon sokáig úgy tűnt, hogy ezt a találkozót december 24-én délután bonyolítják le. Már-már mindenki elfogadta ezt, amikor nem várt helyről fúrták meg az amúgy tényleg meghökkentő ötletet.

Az Arsenal stadionjában dolgozó pályamunkások, a meccset előkészítő személyzet, a biztonsági emberek voltak azok, aki benintettek a tévés közvetítési jogokat birtokló társaság eszement tervére. Ha ők nincsenek, akkor ezt a meccset simán megrendezik december 24-én.

A jogtulajdonos azzal indokolta a kérését, hogy december 24. idén vasárnapra esik.

Egy nappal korábban, december 23-án zajlik a PL 19. fordulója, amelynek legnagyobb rangadója a Liverpool londoni vendégjátéka. Mivel Angliában a vasárnap meccsnap, a tévések nem lettek volna tekintettel a naptárra, simán berakták ezt a rangadót szenteste napjára.

Tiszta szerencse, hogy a pályamunkások beintettek, így a Liverpool szurkolóinak nem kell december 24-én Londonba utazniuk Forrás: AFP/Anthony Devlin

A meccset megrendező személyzet azonban jelezte: ebbe ők nem mennek bele.

December 24. még nekik is szent és sérthetetlen.

Arról nem is beszélve, hogy a Londonba utazó Pool-drukkerek mikor értek volna haza szeretteikhez.

Így aztán most (még) győzött a józan ész. Ám nem kötnénk arra fogadást, hogy ez mindig így lesz. December 26-án pedig a szokásos karácsonyi fordulót is megtartják Angliában. De ezt legalább a hagyományok alapján teszik meg, nem azért, mert egy tévétársaságnak nincs jobb ötlete, mint december 24-én meccset közvetíteni. Így maradt számukra a péntek esti közvetítés.