Döbbenetes dráma: tíz perc videózás után kaptak hetest a németek

handball Horizontal
Slovenia's coach Veselin Vujovic (L) gestures as he speaks with the referre (R) during the group C handball match of the Men's 2018 EHF European Handball Championship between Slovenia and Germany, in Zagreb, on January 15, 2018. / AFP PHOTO / STR
Vágólapra másolva!
Elképesztő befejezést hozott a Szlovénia-Németország (25-25) férfi kézilabda Eb-mérkőzés hétfőn a horvátországi Európa-bajnokságon. A szlovén csapat hét másodperccel a mérkőzés befejezése előtt lőtte be a 25. gólját, majd azt hitte, hogy ezzel megnyerte a meccset. Tíz perc múlva a németek időntúli hetest dobhattak. A köztes időben a bírók videóztak. Elképesztő, ami ezen az Eb-n játékvezetés címén folyik.

Az EHF hétfőn késő este tette közzé a szerintük perdöntő videót.

A bírók szerint a szlovén gól után a Veszprémben játszó Blaz Blagotinsek szabálytalanul akadályozta meg a németek középkezdését - 1 másodperccel a vége előtt.

A videó többszöri megnézése után sem vagyunk ebben biztosak.

Tény, hogy ilyen esetben a szabályok szerint a vétkes játékost azonnali piros lappal kell büntetni, a vétlen csapatnak meg hetest kell adni. Ez történt. Hogy a bírók közben miért nézték tíz percig ezt a pár másodpercet? Megtippelni sem tudjuk.

Mindenesetre a szerencsétlen szlovénok óvást nyújtottak be. Ismerve az EHF-et, ne legyen kétségünk, hogy ezt el fogják utasítani.