Vágólapra másolva!
Csütörtök délután Zinédine Zidane bejelentette, hogy két és fél év után, három Bajnokok Ligája-címmel a zsebében lemond a Real Madrid vezetőedzői posztjáról. Florentino Pérez, a klub elnöke elmondta, hogy meglepetésként érte a francia mester döntése, így a pótlásáról még nem gondoskodtak Madridban. Mivel már májusban beindult az edzőkeringő az európai topbajnokságokban, Péreznek nem lesz egyszerű megtalálni a lehetséges utódot. Az angol fogadóirodák szerint a legnagyobb esélyes Arséne Wenger, az Arsenaltól csaknem 22 év után távozó francia szakember.

Kevés a minőségi edző a piacon

Miután az európai topligák küzdelmei befejeződtek, megindult az ilyenkor szokásos edzőkeringő, ami annyiban érdekes, hogy több olyan szakember is csapatot talált magának, akiket korábban összehoztak a Real Madriddal.

Carlo Ancelotti, a Királyi Gárdával 2014-ben Bajnokok Ligája trófeát nyerő olasz szakember a napokban vállalta el a Napoli irányítását. A Real Madrid gyenge bajnoki szereplése kapcsán tavasszal még arról pusmogtak, hogy ha Zidane nem tudja harmadszor is megnyerni a BL-t, újra kinevezhetik Ancelottit.

Carlo Ancelotti remek viszonyt ápolt a Real Madrid játékosaival Forrás: NurPhoto/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

A 73 Jupp Heynckes - aki 1998-ban a Real Madriddal szintén megnyerte a legrangosabb európai kupasorozatot - a Bayern München idei szezonban elért bajnoki címe után másodszor is bejelentette a visszavonulását.

A 44 éves Thomas Tuchel - akit a legtehetségesebb német szakembernek tartanak - májusban vette át a Paris Saint-Germain irányítását a spanyol Unai Emerytől, aki azóta máris elfoglalta Arséne Wenger megüresedett kispadját az Arsenalnál.

A francia legenda a legesélyesebb

Akárhonnan is nézzük, jelen pillanatban csak egyetlen topedző van a piacon, aki állását keres: ő nem más, mint az Arsenaltól 22 év után távozó Arséne Wenger. A 68 éves szakembert a 2000-es években többször is megkereste a Real Madrid, de mindig hűséges maradt az Arsenalhoz.

Arséne Wenger 22 év után távozott az Arsenaltól Forrás: AFP/Ian Kington

„Mikor az Emirates Stadiont építettük (2004 és 2006 között), öt évre elköteleztem magam az Arsenalhoz. Mikor a Real Madrid először megkeresett, még jócskán benne jártunk ebben az öt évben, én pedig azt gondoltam, egyszerűen nem tehetem meg, hogy elárulom a klubomat.

Úgy éreztem akkor, hogy elég érzékeny korszakon megy át az Arsenal. Persze mindig nagy a kísértés, mikor a Real Madrid keresi meg az embert, főleg úgy, hogy esélyt adtak volna az egész klub irányítására” – nyilatkozta Arséne Wenger a beIN SPORTSnak.

Mivel Londonban már nem számítanak a legendás edző munkájára, így minden akadály elhárult azelőtt, hogy elvállalhassa a Real Madrid vezetőedzői posztját.

Sokatmondó, hogy az angol fogadóirodáknál Arséne Wenger a favorit, a kinevezésére csak két és félszeres (5/2) szeres pénzt fizetnének a bukmékerek. Őt a Tottenham argentin menedzsere, Mauricio Pochettino követi (3/1), aki májusban öt évvel meghosszabbította a szerződését a londoni csapattal.