Vágólapra másolva!
A glasgow-i úszó Európa-bajnokság szerdai napján Hosszú Katinka 2:10.17 perces idővel Európa-bajnok lett 200 méter vegyesen. Az Iron Lady hatalmasat küzdött Siobhan-Marie O'Connorral, akit hatalmas szívvel és akarattal sikerült maga mögé utasítania.

Hosszú Katinka az elmúlt hónapokban nagyon nehéz időszakon ment át a magánéleti problémai miatt, ami a felkészülésére is rányomta a bélyegét. 100 méteres hátúszásban épphogy lecsúszott a dobogóról az Eb-n, ám 200 méter vegyesen már összejött az érem: méghozzá arany, amelyben elképesztő küzdelem és akarat volt.

Hosszú Katinka szívvel versenyzett Forrás: AFP/Oli Scarff

„Teljesen másképp álltam oda versenyhez ma, mint az elmúlt öt évben. Majdhogynem robotként versenyzem korábban,

pedig Siobhan (Siobhan-Marie O'Connor – a szerk.) például a középdöntős idejével nyert volna. Ezt próbáltam kihasználni, háton el akartam menni tőle, mert tudtam, hogy mellen erős, de azt is, hogy verseny csak az utolsó hosszon, gyorson dől el – kezdte Hosszú Katinka az értékelést az aranyérem megszerzése után.

Hosszú Katinkának ez a siker többet jelentett egy aranyéremnél Forrás: AFP/Oli Scarff

„Tényleg csak azt tudom mondani, hogy örülök, pedig a 2:10.49-es idő nem olyan jó. Viszont küzdelemmel, a szívemmel értem el.

A testem nem állt készen a mai döntőre, de sikerült nyerni, ez pedig sokat jelent a jövőre nézve.

Tanultam az elmúlt időszakból, és már tudom, hogy küzdéssel fel tudok állni bármilyen helyzetből" – tette hozzá az Iron Lady.

Hosszú Katinka visszatért: szenzációs győzelem!

Szerdán este a glasgow-i úszó-Európa-bajnokságon Hosszú Katinka 2:10.17 perces idővel Európa-bajnok lett 200 méter vegyesen! Burián Kata az olasz Margherita Panziera mögött a második idővel - egyéni rekorddal - jutott be a csütörtöki döntőbe 200 méter háton, a férfi 100 méter pillangó középdöntőjében Cseh László (51.65) és Milák Kristóf (51.76 mp) is vette az akadályt - előbbi a legjobb idővel - így ott lesz a fináléban.