Vágólapra másolva!
Már nemcsak a pályán, hanem az interneten is háború zajlik az ország két legjobb női röplabdacsapata, a kupagyőztes Fatum-Nyíregyháza és a bajnokság ötszörös címvédője, a Swietelsky-Békéscsaba között. Ez pedig újabb pikantériát ad a szombat esti rangadójuknak.

A történet azzal kezdődött, hogy a Magyar Röplabda Szövetség a saját Facebook-oldalán közönségszavazást hirdetett meg, ahol a szurkolók különböző kategóriákban voksolhattak a 2018-as év legjobbjaira. Ezek közül az egyik az "Év Csapata" szegmens volt, öt jelölttel:

Fatum-Nyíregyháza, Swietelsky-Békéscsaba, Vasas Óbuda (női klubcsapatok), Vegyész RC Kazincbarcika (férfi klubcsapat) és a magyar női válogatott.

A szövetség a hunvolley.hu oldalon mindegyik együttesről leírta néhány mondatban a legjobb eredményeit, hogy a rajongók képbe kerüljenek.

A szavazás maga viszont az MRSZ közösségi oldalára volt kitéve, ahol bárki klikkelhetet, hozzászólhatott, lájkolhatott, sőt, további résztvevőket is hozzáadhatott, hiába volt odaírva, hogy csak a fent nevezett csapatokra leadott szavazatok az érvényesek.

2018-ban a bajnoki és a kupadöntőben is összecsapott a Nyíregyháza (kék) és a Békéscsaba Fotó: Hirling Bálint - Origo

Sokáig úgy tűnt, hogy a 2018-as női kupagyőztes, bajnoki második Fatum-Nyíregyháza lesz a befutó, de a címvédő, MEVZA-kupagyőztes, Magyar Kupa-finalista BRSE nagyot hajrázott, és beelőzött. Egy idő után viszont már nem igazán lehetett komolyan venni a szavazást, ugyanis

az ötödik helyen az a Budaörsi DSE végzett, amely nem is indult, megelőzve például a méltatlanul kevés voksot kapó, a nyáron Arany Európa-liga ezüstérmet szerző női válogatottat.

Teljesen abszurd, a realitással köszönőviszonyban sem álló eredmény született.

Mindezek után a Fatum kiadott egy közleményt, amelyben megvádolta (név nélkül, de mindenki számára érthetően) a Békéscsabát, hogy a bajnok manipulálta a szavazást, és úgynevezett "kamuprofilok" segítségével jutott tisztességtelen előnyhöz mindenféle országbeli felhasználói fiókokkal.

A válasz sem váratott sokat magára, amelyben a BRSE visszautasít mindenféle vádat, elhatárolódik bármilyen manipulációtól, egyúttal sajnálatát fejezi ki, hogy egy jó kezdeményezés ilyen rosszul sült el.

A bajnokságban jelenleg a Békéscsaba a második, a Nyíregyháza a harmadik helyen áll az éllovas Vasas mögött. Egy ilyen felvezetés után különösen érdekesnek ígérkezik a BRSE-Nyíregyháza összecsapás szombat délután, amelyről az Origo a helyszínről tudósít.